VPS ja Tampere United tasapeliin Liigacupissa

11.2.2011

VPS ja Tamu jäivät perjantain ainoassa Liigacupin ottelussa 2-2 (0-2) tasapeliin. Liigacupinsa avannut TamU menetti toisella puoliajalla kahden maalin johtoasemansa.

Botniahallissa ei kauan jouduttu ensimmäistä maalia odottelemaan. FC Lahdesta Tampereelle siirtynyt Jarkko Värttö pujotteli oikealta laidalta kahden VPS-puolustajan ohi rangaistusalueelle ja laukoi pallon ohi Janne Henrikssonin.

Kahdenkymmenen minuutin jälkeen kotijoukkueen maalissa soi jälleen. Jonas Emet antoi kulmapotkun ja Kristian Kojola vei puskumaalillaan TamU:n jo kahden maalin karkumatkalle.

Aleksei Kangaskolkalla oli vielä hyvä mahdollisuus ennen taukoa lisätä vieraiden johtoa, mutta viimeistely meni hieman leveäksi takatolpalta. Tauolle siirryttiin hieman sekavan ensimmäisen puoliajan jälkeen TamU:n 0-2 johdossa.

VPS pääsi toisella puoliajalla paremmin peliin mukaan. Tämä tuotti tulosta jo 56. minuutilla, kun Edgar Bernhardt vapautti juoksuun Valtter Laaksosen, joka Kojolan estelyistä huolimatta pääsi tuikkaamaan Vepsulle kavennusosuman.

Vain kahdeksan minuuttia edellisestä ja TamU-vahti Mika Hilanderin selän takana soi jälleen. Vepsun kymppipaita Antonio Inutile nappasi  boksin sisällä irtopallon itselleen, kääntyi ja laukoi pallon takakulmaan.

Pelin lopussa vieraiden Mika Lahtinen petasi Antto Hilskan hyvään paikkaan rangaistusalueen tuntumille, mutta laukau skarkasi yli maalin. Maaleja ei Botniahallissa enempää nähty ja näin ottelu päättyi 2-2 tasatulokseen.

TamU avasi Liigacupin avausottelussaan pistetilinsä – VPS:lle tasapeli oli toinen vaasalaisten jäätyä tasapeliin JJK:n kanssa reilut kaksi viikkoa sitten.

VPS - TamU 2-2 (0-2)

5 min. 0-1 Jarkko Värttö

19 min. 0-2 Kristian Kojola (Jonas Emet)

56 min. 1-2 Valtter Laaksonen (Edgar Bernhardt)

64 min. 2-2 Antonio Inutile

Kokoonpanot:

VPS: Janne Henriksson, Jani Tanska (70. Daniel Nordström), Jesper Engström, Antti Uimaniemi, Valtter Laaksonen, Antonio Inutile, Jens Nygård, Kim Böling (64. Mustafa Maki), Jyrki Saranpää (v), Edgar Bernhardt, Joshua Boateng (46. Riku Heini)

vaihdossa: Tomer Chenciski, Tomi Paananen

TamU: Mika Hilander, Kristian Kojola, Antti Ojanperä, Jonas Emet, Jarkko Värttö, Mika Lahtinen, Aleksei Kangaskolkka (v) (67. Aapo Lappalainen), Sakari Saarinen, Henri Myntti (64. Antto Hilska), Ilari Ruuth (89. Sergei Korsunov), Johannes Mononen