HIFK ja KuPS julkaisivat ensi kauden päävalmentajansa

HIFK ja KuPS julkaisivat ensi kauden päävalmentajansa

26.10.2019

HIFK ja KuPS julkaisivat perjantaina ensi kauden päävalmentajansa.

HIFK:n päävalmentaja Tor Thodesen vahvisti perjantaina kauden päättäjäisjuhlissa kannattajien edessä jatkavansa päävalmentajana myös tulevalla kaudella.

Tor Thodesen tuli IFK:n päävalmentajaksi heti uudenvuoden jälkeen. Kausi alkoi heikosti Suomen Cupissa, ja monet spekuloivat siitä, oliko HIFK valmiina Veikkausliigakautta varten sekä siitä, tulisiko kaudesta taistelu putoamista vastaan. Mutta sarjakauden alettua Tor Thodesen ja HIFK pystyivät näyttämään kyntensä, ja tulosta alkoi tulla. HIFK sijoittui Veikkausliigassa seitsemänneksi.

– Jatkan mielelläni joukkueen kehittämistä eteenpäin! On paljon mielenkiintoisempaa nähdä, mihin tämä joukkue voi kehittyä tulevaisuudessa, kuin aloittaa nollista jossain muualla. Erityisen paljon olen nauttinut Stadin Kingien edessä pelaamisesta, Thodesen kommentoi.

Veikkausliigan tuore mestari Kuopion Palloseura on valinnut uuden päävalmentajansa.

Norjalainen Arne Erlandsen on sopinut 1+1-vuotisen valmentajasopimuksen Kuopion Palloseuran kanssa ja uudeksi kakkosvalmentajaksi on nimetty kuopiolainen Pasi Tuutti. Tuutin sopimus on 2+1-vuotinen.

Arne Erlandsen on toiminut yli 20 vuotta jalkapallovalmentajana ja 59-vuotiaalla on vankkaa kokemusta pohjoismaalaisista seuroista. Erlandsenin viimeisin valmennuspesti on norjalaisesta Lilleströmistä, jossa hän valmensi 2016-2018. Lilleström juhli Erlandsenin johdolla Norjan Cupin voittoa kauden 2017 päätteeksi. Erlandsen on valmentanut Norjassa viidessä eri seurassa, jonka lisäksi hänellä on valmentajakokemusta ruotsalaisesta suurseurasta IFK Göteborgista.

Kuopion Palloseuran uudeksi kakkosvalmentajaksi saapuu Pasi Tuutti, joka toimi kaudella 2019 Rovaniemen Palloseuran päävalmentajana. Sekä Rovaniemellä että Tampereella valmennuskokemusta kerännyt Tuutti saapuu tuttuun ympäristöön kotikaupunkiinsa Kuopioon. Tuutti edusti Kuopion Palloseuraa pelaajaurallaan ja nyt 40-vuotias kuopiolainen aloittaa ensimmäisen valmentajapestinsä Keltamustan väreissä.