Ykkösen Jarolle huippuvahvistus - "Yhtäkkiä kaikki onnistui ja mies tuli tänne"

Ykkösen Jarolle huippuvahvistus - "Yhtäkkiä kaikki onnistui ja mies tuli tänne"

28.2.2019

FF Jaro saa keskikentälleen todella nimekkään vahvistuksen, kun kokenut meksikolainen Luis ”Macue” Robles on solminut seuran kanssa kauden 2019 kattavan sopimuksen.

32-vuotiaan Luis Roblesin ansioluettelo on Suomen kentille poikkeuksellisen vahva. Robles, joka tunnetaan myös taiteilijanimellä Macue, on pelannut Meksikon kovatasoisessa pääsarjassa yli 280 ottelua.

Roblesin edellinen seura on Puebla FC, jonka riveissä hän pelasi loppuvuodesta 2018 useissa otteluissa täysiä minuutteja Meksikon pääsarjaa. Eniten otteluita Robles on pelannut kotimaassaan Atlasin paidassa, jossa hänelle on merkitty peräti 247 virallista ottelua.

Roblesin Atlas-vuosista löytyy myös linkki Jaroon, sillä hän on pelannut Atlasissa useita vuosia samaan aikaan Darvin Chavezin kanssa.

Robles on pelannut sekä Meksikon U17- että U23-maajoukkueissa. Roblesin tasoa kuvaa ehkä parhaiten se, että lokakuussa 2016 mies debytoi Meksikon A-maajoukkueessa.

171-senttinen Luis Robles on pelannut urallaan useimmiten keskikentällä pelintekijän roolissa, jossa hän on loistanut erityisesti laadukkaalla syöttötyöskentelyllään. Keskikentän lisäksi Robles on pelannut uransa aikana myös keskuspuolustajana.

FF Jaron toimitusjohtaja Fredrik Haga on syystäkin tyytyväinen, kun pitkät neuvottelut päättyivät onnellisesti ja joukkueeseen tulee roppakaupalla lisää laatua ja kokemusta.

- Tämä on huikea asia, että saamme tänne pelaajan, jolla on tuollainen tausta. Pitää muistaa, että me olemme nykyään divariseura eikä resurssimme ole samanlaiset kuin aikaisemmin. Silti meillä on nyt pelaaja, jolla on vahvin tausta, mitä Suomesta tällä hetkellä löytyy. Ei tämä tietysti sattumalta ole tapahtunut. Olen jutellut Luis Roblesin kanssa viime keväästä lähtien, kun Darvin Chavez tuli tänne. He ovat siis pelanneet 3-4 vuotta samaan aikaan Atlasissa ja tuntevat toisensa hyvin. Siitä lähtien meillä on ollut keskusteluyhteys Roblesin kanssa, mutta ei sopimus ole ollut oikeastaan lähelläkään ennen kuin tämän vuoden puolella. Vielä viime kesän ja syksyn aikana tämä tuntui mahdottomalta, mutta yhtäkkiä kaikki onnistui ja mies tuli tänne, tyytyväinen Haga kertoo.

www.ffjaro.fi