Sarjakärki Ilvekselle huippuvahvistus - "Suomalainen laatupelaaja"

Sarjakärki Ilvekselle huippuvahvistus - "Suomalainen laatupelaaja"

03.8.2019

Ilves saa kovan luokan vahvistuksen oikealle laidalleen. Puolustuksessa ja keskikentällä viihtyvä Janne Saksela on solminut 1,5-vuotisen pelaajasopimuksen tamperelaisjoukkueen kanssa.

Saksela siis edustaa Ilvestä kauden 2020 loppuun. Hollannin pääsarjan Sparta Rotterdamista siirtyvä Saksela on tuttu pelaaja myös Suomen A-maajoukkueesta.

Helsinkiläislähtöinen Janne Saksela on luonut uraa Suomen ja Hollannin ylimmillä sarjatasoilla. Edustettuaan mm. HJK:ta ja RoPSia, Saksela kiinnitettiin 78 Veikkausliiga-ottelun jälkeen Eredivisie-seura Sparta Rotterdamin riveihin vuonna 2017. Samaan aikaan hän vakiinnutti paikkansa Suomen A-maajoukkueessa.

Saksela nousi Rotterdamissa avauskokoonpanon vakiokasvoksi oikean puolustajan paikalla. Valitettavasti epäonninen polven eturistisidevamma pysäytti laitakiitäjän vauhdin ja samalla Sparta putosi toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Kymmenen kuukautta kestäneen kuntoutuksen jälkeen Saksela pääsi jälleen tositoimiin.

Kaudella 2018/19 Saksela auttoi Sparta Rotterdamia saavuttamaan jälleen paikan Hollannin pääsarjassa. Nousukarsintaottelut pelattiin toukokuussa. Oikean laidan erilaisissa puolustavissa ja hyökkäävissäkin rooleissa kunnostautunut Saksela pelasi viimeisellä sopimuskaudellaan 19 ottelua. Viimeisin A-maajoukkuekutsu tuli marraskuussa 2018 Kansojen liiga -otteluihin.

– On hienoa, että pystymme vahvistamaan joukkuetta ja vieläpä Jannen kaltaisella suomalaisella laatupelaajalla. Tiedämme mitä hän tuo joukkueelle, vauhtia ja laadukkaita keskityksiä. Kilpailu pelipaikoista kasvaa ja alamme olla valmiita kauden loppuhuipennukseen. Meille tulee tiukka elokuu, kuusi peliä nopeassakin tahdissa, päävalmentaja Jarkko Wiss kuvailee suojattiensa tilannetta.

www.ilvesedustus.fi