KuPS on Suomen mestari 2019!

19.10.2019

Kuopion Palloseura on Suomen mestari 2019.

Kuopiolaisseura saavutti seurahistoriansa kuudennen Suomen mestaruuden venyttyään voittoon Turussa pelatussa liigakauden päätösottelussa. Kova kotijoukkue FC Inter kukistui loppuunmyydyllä Veritas stadionilla maalein 0-2 ja tunteikas lauantai-iltapäivä päättyi riehakkaiden keltamustien mestaruusjuhlien merkeissä noin tuhannen paikalle saapuneen KuPS-fanin edessä.

Ensimmäinen puoliaika taisteltiin tasaiseen tahtiin maaleitta. Kuopiolaisjuhlat pääsivät vauhtiin toisen puoliajan alkupuolella, kun hyökkääjä Ilmari Niskanen laukoi keltapaidat komeasti 0-1-johtoon. Hyökkääjän tarkka vasurilaukaus upposi upeasti Interin maalin ylänurkkaan. Niskanen viimeisteli Turussa tämän kauden viidennen liigamaalinsa. Keskikenttäpelaaja Reuben Ayarna laukoi komealla kanuunavedollaan 0-2 tehden tämän kauden toisen liigamaalinsa. Kotijoukkue ei saanut enää kavennusta aikaiseksi ja Veikkausliigan nykyinen mestaruuspatsas saapuu näin Kuopioon ensimmäistä kertaa milloinkaan.

KuPS-joukkue pelasi sarjakauden kymmenen viimeisintä liigaottelua tappioitta voittaen niistä kahdeksan ja pelaten kaksi tasapeliä yhteismaalein 20-3.

Toiseksi sijoittui FC Inter ja kolmanneksi Honka. Neljänneksi sijoittui Ilves ja viidenneksi HJK.

Ykköseen putosi VPS. KPV karsii sarjapaikastaan TPS:aa vastaan.