Lukas Hradecky: Talviunet loppu

01.3.2013

Kuten otsikosta voi lähes jo päätellä, tosipelit ovat jo luojan kiitos ihan tuota pikaa oven takana. Ei aavistustakaan miksi, mutta tämä preseason tai väliseason on tuntunut liian pitkältä. Pieni kertaus siis miten Esbjergissä ja muualla mentiin helmikuussa.

Lentokoneessa on tullut istuttua, ja samalla tavalla alkoi tämäkin kuukausi. Nimittäin Israelin kohtaamisella. Ja mullahan meni hermot jo menomatkalla. En muista enää mikä sähellys tai homma siellä tarkalleen oli, mut jumankauta kuinka monta kertaa voi vieressä istuva rabbi nousta ylös ja alas paikaltaan. Joko luonto kutsui tai sitten piti mennä jutustelemaan tutuille koneen perällä. Homma päättyi vielä niin, että sieltä tippu meikäläisen läppäri suoraan mun kupoliin kun tämä sähläri nouti taas jotain kamojaan. No onneksi selvittiin Tel Avivin kiitotielle hengissä.

Matsi nyt oli mitä oli, siitä ei hirveästi mukaan mitään positiivista saatu. Petterin maali oli kylläkin maailmanluokan suoritus, eiköhän miestä nähdä jatkossakin mukana reissuilla. Israelista sitten siirryin sutjakkaasti itse suoraan Belekiin Esbjergin leirille. Tai no eihän se nyt niin sutjakkaasti mennytkään. Israelista lähdettäessä tarkastetaan kaikki kassit, epäonnekkaimmassa tapauksessa jopa ne kaksi ominta. Kumihanskoihin asti en sentään luojan kiitos päässyt tutustumaan. Tuskin silti vapaaehtoisesti tulee Israel täyttämään tulevaisuuteni kalenterit.

Mutta asiaan taas. Saatiin vedettyä erittäin hyvä treenileiri kaiken kaikkiaan. Joukkue tuntuu yhteen hitsaantuneelta, treenipeleistä saatiin hyvät tulokset ja olosuhteet olivat loistavat. Sain myös heräteltyä norjalaisen joukkuekaverini yhtenä aamuna aika täydellisesti, kun heiltä oli jäänyt huoneen ovi auki. Kuulin et mies lauleskelee euroviisuja aamusuihkussa, joten livahdin paksun parvekeverhon taakse malttamattomana odottelemaan milloinkohan pääsen iskemään. Sieltä se sitten lopulta tuli suihkusta, odottelin että huomaakohan se meikäläistä (olin aika tyytyväinen keho- ja hihittelykontrolliini) ja iskin oikealla hetkellä. En oo tyttömäisempää kiljahdusta kuullut aikoihin kun sieltä pamahdin. Worth the trouble! Naurattaa vieläkin kunkirjottelen tätä.

Helmikuu siis lopultakin ohi, perjantaina (1.3.) jatkuu liiga, meidän osaltamme toki vasta maanantaina (4.3.). Saadaan heti aika mielenkiintoinen matsi kun ensimmäistä kertaa Esbjerg-urani aikana saan viralliseen matsiin suomalaista väriä vastapuolellekin, Peetun AGF:n tullessa vieraaksi. Melkeinpä tuplapakko siis voittaa kyseinen matsi.

Luotto on kova, EfB-mesikämmen on nukkunut maukkaat talviunet ja on enemmän kuin valmiina jahtaamaan hunajaa kevään edetessä!

Erinomasta kevään tuloa kaikille,

LH