Kymppipaikka kiittää!

Kymppipaikka kiittää!

20.11.2015

Kymppipaikka.fi palkittiin tänä vuonna Captains Ball -gaalassa vuoden jalkapallotoimittajana.

Perustimme sivuston talvella 2011. Ensi vuoden helmikuussa juhlimme siis 5-vuotissyntymäpäivää. Se on pitkä ikä verkkosivustolle, joka keskittyy vain ja ainoastaan suomalaiseen jalkapalloon.

Kymppipaikka perustettiin alkujaan ns. kulttuuritekona nostamaan kotimaan futiskulttuuria ja tuomaan jalkapalloa esille kattavasti myös maajoukkueiden ja Veikkausliigan ulkopuolelta. Siinä olemme onnistuneet hyvin. Ja sama konsepti toimii edelleen.

Meillä lukijämäärät ovat toissijainen asia, joten emme ole lähteneet mukaan otsikoilla kikkailuun. Totta kai haluamme paljon lukijoita, mutta emme hinnalla millä hyvänsä. On toki hienoa ollut seurata lukijämäärien kasvua koko ajan. Tällä hetkellä lukijoita käy sivustolla joka päivä noin 1000-5000. Se on iso määrä ja kertoo siitä, että meitä suomalaisen jalkapallon seuraajia on paljon.

Sivustolla on tänä vuonna vieraillut 150 000 eri kävijää. Koko Kymppipaikan historian aikana eri uutisia on luettu noin 5 miljoonaa kertaa.

Ja vielä Captains Ball -gaalasta. Vitsailimme vuonna 2011 Salttu Forsströmin kanssa, että joskus vielä nousemme gaalan lavalle pokkaamaan vuoden Vuoden Jalkapallotoimittaja -palkinnon Kymppipaikan ansiosta. Ja niinhän siinä sitten kävi. Fiilis oli aika korkealla. Gaalassa mm. Tim Sparv tuli sanomaan, että palkinto meni täysin oikeaan osoitteeseen.

Helsingin piiri, 90min-lehti ja muut yhteistyökumppanit sekä kaikki vierailevat kolumnistit, seurat ja ennen kaikkea lukijat - kiitos Teille!

Raati perusteli Kymppipaikan valintaa seuraavasti:

Vuoden jalkapallotoimittaja – Kymppipaikka
Vuoden jalkapallotoimittajan palkinto menee tänä vuonna verkkosivustolle. Vain ja ainoastaan kotimaiseen jalkapalloon keskittynyt Kymppipaikka-sivusto on ottanut tuotannossaan huomioon koko suomalaisen jalkapallon kirjon. Sivusto seuraa aktiivisesti miesten, naisten ja nuorten maajoukkueita, Veikkausliigaa, Ykköstä, eri cup-kilpailuita sekä Futsalia vahvalla asiantuntemuksella – intohimoisesti, mutta ilman ylilyöntejä suuntaan tai toiseen. Suomalaisen jalkapallon ystävälle sivusto tarjoaa juuri sen mitä on luvannut: suomalaista jalkapalloa.

Joonas Sarelius
päätoimittaja