(C) Kymppipaikka.fi

Jani Sarajärvi: ”Opintomatkalle Eurooppaan”

13.11.2014

Suomalaiset valmentajat lähtevät harvoin kartuttamaan ammattitaitojaan rajojen ulkopuolelle katsomaan, keskustelemaan ja oppimaan mitä muualla olisi tarjottavaa. Kymppipaikka.fi:n uusin kolumnisti Jani Sarajärvi on ottanut härkää sarvista ja suuntaa tulevana kautena ulkomaille hakemaan lisävirikkeitä valmentamiseen. 

Jani Sarajärvi on entinen jalkapalloilija ja nykyinen valmentaja. Hän on FC Kurenpoikien kasvatti, mutta on pelannut uransa aikana muun muassa VPS:ssa, IFK Norrköpingissä, AC Allianssissa, FF Jarossa sekä TPS:ssa. Hänellä on tilillään myös yksi A-maaottelu. Parin edelliskauden ajan Sarajärvi on toiminut Kakkosessa pelaavan FC YPA:n sekä Futsal-liigan Sievi Futsalin päävalmentajana. Sarajärvi pitää välivuotta valmennuksesta ja aikoo ammentaa oppia ulkomailta. Hän raportoi opintomatkansa edesottamuksista Kymppipaikalle.

Opintomatkalle Eurooppaan

Pieni lapsi katselee innostuneena maailmaa. Hän katselee ja oppii. Jokaisessa tuulenvireessä, jokaisessa ohikiitävässä hetkessä on jotain uutta.

Olen jalkapalloa rakastava ihminen ja olen aina katsellut pienen lapsen tavoin sekä jalkapalloa että muuta maailmaa. Oman urheilu-urani päätyttyä olen saanut oppia jalkapallovalmennusta FC YPAn innostavassa organisaatiossa. Nyt olen kieltäytynyt ensi vuodeksi tarjotuista valmennustöistä, koska haluan lähteä matkalle.

Matkani tarkoitus on opitun tiedon syventäminen ja uuden oppiminen. Oman kokemusmaailmani laajentamiseksi menen kauas ja lähelle, ensin ulkomaille ja sitten kotimaahan. Tarkoitus on päästä tutustumaan sekä jalkapalloseurojen ja -ihmisten että muiden lajien toimintaan.

Matka ulkomaiden osalta alkaa 16.11., jolloin matkaamme tyttöystäväni kanssa Tanskaan. Marraskuun kaksi viimeistä viikkoa vietän FC Midtjyllandin vieraana, jossa tutustun ensisijaisesti seuran akatemiatoimintaan. Sieltä matkaan Bröndby IF:n vieraaksi. Tanskan jälkeen tavoitteena on kierrellä seuroja esimerkiksi Hollannissa ja Englannissa.

Mistä haluan matkallani oppia? Esimerkiksi taidon opettamisesta, fyysisestä valmennuksesta, juniori- ja huipputason vaatimuksista sekä palautteen annosta. Näistä oppimiskokemuksista kirjoitan Kymppipaikka-sivustolle silloin, kun jotain mielenkiintoista tulee vastaan.

Tervetuloa mukaan opintomatkalle!

Jani Sarajärvi