Jalkapallokannattajan kausi jatkuu talvellakin

Jalkapallokannattajan kausi jatkuu talvellakin

03.11.2015

Upea kotimainen jalkapallokausi 2015 pistettiin pakettiin viime viikolla, kun vuoden parhaita palkittiin Captain’s Ball –gaalassa ja lauantaina ratkottiin viimeisen liigapaikan kohtalo. Vaikka pelillisesti vihreällä veralla ei enää pelatakaan, täytyy muistaa, että kausi jatkuu edelleen toisilla saroilla. 

Kotimainen jalkapallokausi oli eri sarjatasoilla jännittävämpi kuin vuosiin. Ratkaisut jäivät viimeisille kierroksille ja paluun kilpailukalenteriin tehnyt liigakarsinta toi jännitystä myös varsinaisen pelikauden jälkeen. On kuitenkin muistettava, että pelejä pelataan edelleen, sillä futsalkausi on hyvässä vauhdissa ja sielläkin mielenkiintoa riittää yllin kyllin. Lisäksi Pikkuhuuhkajat jatkavat karsintojaan vielä yhdellä EM-karsintaottelulla Itävallassa.

Suomen talvi on tunnetusti pitkä, kylmä ja pimeä, mutta se on samalla jalkapallofanille äärimmäisen jännittävää aikaa. Kuka siirtyy minne, keitä uusia pelaajia huhut ovat tuomassa omaan suosikkijoukkueeseen, ketkä liikahtelevat valmentajamarkkinoilla ja onko ulkomaille siirtymässä uusia nimiä? Nämä asiat pitävät kannattajat varpaillaan myös talvella ja samanaikaisesti ne luovat jatkumoa kaudelle, vaikka pelejä ei enää pelattaisikaan.

Kauaa vierotusoireista ei kuitenkaan tarvitse kärsiä, sillä Suomen Cup, Liigacup sekä nuorten sarjat pyörähtävät käyntiin taas talvella. Eikä aikaakaan, kun kevätaurinko paistaa taas ja sarjat alkavat todenteolla.

Viihtyisää, jännittävää ja mielenkiintoista talvea kaikille jalkapalloa seuraaville,

Salttu Forsström
Kymppipaikka.fi:n päätoimittaja