Halleista ulos!

Halleista ulos!

08.12.2015

Osa kahdeksan viikon ajasta voisi olla lomaa tai vähemmän aktiivista jalkapallon suhteen, jolloin jäisi mahdollisuus harrastaa muita lajeja, kirjoittaa Mika Kottila.

Mika Kottila on entinen huippupelaaja, joka pelasi urallaan 31 A-maaottelua ja Mestarien liigaa HJK:ssa. MPS-kasvatti voitti HJK:ssa kertaalleen myös Veikkausliigan maalikuninkuuden. Ulkomailla "Hirvi" pelasi Norjassa, Ruotsissa ja Englannissa. Juniorivalmentajana vuodesta 2007

Halleista ulos!

Taas on talvi tulossa ja junnujengeissä voivotellaan, että hallivuoroja on liian vähän. Kaikki ovat varmaan näihin puheisiin törmänneet.

Ilmasto on muuttunut. Nyt ulkona pystyy säiden puolesta treenaamaan hyvin joulukuun puoliväliin asti, on kenttä lämmitetty tai ei. Tämän jälkeen on 2-3 viikon joululoma ja jengit palaavat treenikentälle tammikuun toisella viikolla. Kun otetaan pois hiihtolomaviikko, niin varsinaisesti hallille on tarvetta maksimissaan kahdeksan viikon ajanjaksolle. Se on aika vähän, jos ajattelee hallista syntyviä kustannuksia.

Osa kahdeksan viikon ajasta voisi olla lomaa tai vähemmän aktiivista jalkapallon suhteen, jolloin jäisi mahdollisuus harrastaa muita lajeja. Pimeänä ja kylmänä talvena tekee hyvää hypätä pois arjen oravanpyörästä. Nyt lomia on ihan liian vähän. Myös valmentajat tarvitsevat lomia, jotta he jaksavat pitää toiminnan koko ajan innostavana.

Jääkiekossa mikään jengi ei treenaa enää ulkojäille. Ollaanko me futiksessa menossa myös samaan suuntaan, että kukaan ei treenaa ulkona. Totutaanko me liian hyvään?

Eli talven "talvikelit" voisi hyvin käyttää lomaan ja siihen paljon puhuttuun monipuoliseen liikuntaan. Mennään yhdessä vaikka hiihtämään tai luistelemaan. Otetaan hyöty irti tästä ajasta.

Hallivuorot ovat iso kustannus pelaajien vanhemmille. Ja kun koko ajan puhutaan, että maksut ovat liian korkeat, niin olisiko ideaa karsia näitä hallivuoroja tai ainakin kitinää siitä, että niitä on liian vähän.

Kottilan Kynä -kirjoitus on Helsingin piirin 90min-lehdestä 4/2015.