Palloliiton uusi maajoukkuesopimus: naiset ja miehet tasavertaisia!

Palloliiton uusi maajoukkuesopimus: naiset ja miehet tasavertaisia!

03.9.2019

Naisten A-maajoukkueen pelaajat ovat solmineet uuden nelivuotisen pelaajasopimuksen Palloliiton kanssa.

Uuden sopimuksen myötä Suomen naisten ja miesten A-maajoukkueiden pelaajasopimukset ovat samansisältöiset.

- Tämä on yksi teoista, joilla panostamme naisten jalkapalloon. Haluamme olla mukana kehittämässä vastuullisempaa ja tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa.

- Toivottavasti esimerkkimme haastaa ja innostaa myös mediaa, kumppaneita ja kannattajia mukaan panostamaan naisten jalkapalloon, puheenjohtaja Ari Lahti toteaa.

Lahti toivoo maajoukkuesopimusten toimivan todellisina kannustimina Suomen A-maajoukkueiden pelaajille matkalla kohti arvokisoja.

Helmarien kapteeni Tinja-Riikka Korpela pitää sopimusta suomalaiselle jalkapallolle ja urheiluyhteisölle merkittävänä etappina.

- Nyt jaamme yhteisten unelmien ja tavoitteiden lisäksi myös yhteisen, samansisältöisen sopimuksen. Monille meille pelaajille sopimus on taloudellisestikin tärkeä, mutta myös konkreettinen osoitus siitä, että A-maajoukkueet ovat yhdenvertaisia, Korpela sanoo

Pääsihteeri Marco Casagrande kertoo, että Palloliitossa investoidaan nyt maajoukkueen pelaajasopimuksien lisäksi myös kotimaisen naisten jalkapallon resursseihin.

- Haluamme nostaa Naisten Liigan seuraavalle tasolle. Se työ on hyvällä alulla naisten jalkapallon kehityspäällikkö Heidi Pihlajan johdolla, Casagrande sanoo.

Casagrande haluaa kiittää myös miesten A-maajoukkueen pelaajia panoksesta kohti entistä yhdenvertaisempaa urheilumaailmaa.

- Suomen maajoukkueet ja pelaajat ovat osoittaneet upeaa yhteispeliä myös kentän ulkopuolella.

www.palloliitto.fi