Pukki ratkaisi jälleen - Huuhkajat kaatoi Kreikan!

06.9.2019

Huuhkajat jatkoi EM-karsintoja Ratinan Stadionilla Tampereella voittamalla Kreikan 1-0 (0-0). Maalin laukoi Teemu Pukki rangaistuspotkusta.

Suomi hallitsi hienoisesti ottelun alkua ja loi ensimmäisen vaarallisen paikan vartin kohdalla. Tilanne lähti Paulus Arajuuren oikea-aikaisesta taklauksesta vasemmalta, jonka jälkeen Glen Kamara kuljetti vahvasti keskeltä. Pallo laitaan Jasse Tuomiselle ja häneltä matalana maalille. Kreikkalaispuolustaja onnistui kuitenkin blokkaamaan Teemu Pukin viimeistely-yrityksen.

Heti perään oli Tim Sparvin vuoro laukoa, mutta Vassilis Barkas torjui kapteenin kudin. Joona Toivio mursi tyylikkäästi syötöllään koko kentän 27. minuutilla. Pallo napsahti Robin Lodin jalkaan, joka laukoi, mutta pallon mitan ohi oikeasta alakulmasta. Pukki teki tilanteessa hyvän juoksun, jolla tilan ”Röbän” suoritukselle aukesi.

Efthymis Koulouris laukoi suoraan ristipallosta pari minuuttia myöhemmin, mutta peliväline viuhui etukulmasta ohi. Kostas Stafylidis yritti seuraavaksi yllättää Lukas Hradeckyn ja maalivahdilla olikin hieman vaikeuksia torjunnan kanssa, mutta piti kuitenkin pelivälineen hyppysissään. Kreikka otti otetta hienoisesti itselleen. Giorgos Masouras laukoi vasemmalta, mutta yli takayläkulmasta.

Kreikka keskitti vielä ennen taukoa vaarallisesti maalille, mutta Arajuuri sai päänsä väliin ja purki tilanteen. Puoliaika päättyi Suomen vapaapotkuun keskialueelta, jonka Lod keskitti maalille. Arajuuri oli jälleen päineen paikalla, mutta Barkas venyi huipputorjuntaan. Tilanne liputettiin myös paitsioksi.

Suomi toi pallon heti toisen puoliajan aluksi Kreikan päätyyn ja Pyry Soiri laukoi, mutta yli. Pukki murtautui seuraavaksi oikealta, mutta puolustaja blokkasi pallon päätyviivalta kulmaksi. Lod nosti kulman maalille ja Sparv päätti hyökkäyksen laukaukseen, mutta se viuhui hieman ohi etukulmasta.

Kamara oli pallon kanssa aivan 16-rajalla ja hänet kaadettiin. Pukki asteli pallon taakse ja sijoitti sen varmasti oikeaan alakulmaan 52. minuutilla. Ratinan yleisö repesi suosionosoituksiin ja peliä jatkettiin 1-0-kotijohdossa. Kreikka haki tasoitusta, mutta seuraavankin viimeistely-yrityksen rakensi Huuhkajat. Jukka Raitala vapautti Pukin linjan taakse. Hyökkääjän syöttö tavoitti Lodin, mutta tämän kuti meni ohi maalista.

Hradecky kohahdutti heittämällä aivan maagisen avauksen keskikentälle reilun tunnin kohdalla. Kamara vastaanotti pallon ja lähti etenemään. Dimitris Pelkas joutui rikkomaan häntä varoituksen arvoisesti. Kreikka joutui avaamaan tappiotilanteessa peliään ja kotijoukkueelle avautui enemmän tilaa.

Puolustuksen lukko Arajuuri huudatti yleisöä tekemällä äärimmäisen tärkeän katkon 73. minuutilla. Kreikkalaiset yrittivät murtautua keskeltä, mutta kokenut toppari ei ollut ohitettavissa. Vangelis Pavlidis laukoi 16-rajalta suomalaispuolustajien välistä, mutta Hradecky torjui. Kapteeni Sparv katkoi jälleen 84. minuutilla äärimmäisen tärkeän pallon. Heti tämän perään yleisö nousi seisaalteen osoittamaan kunnioitustaan Pukille, joka vaihdettiin kentältä. Tilalle juoksi Rasmus Karjalainen. Kreikka painoi lopussa päälle, mutta Huuhkajat kesti.

Suomi jatkoi näin upeita esityksiään EM-karsinnoissa voittamalla Kreikan 1-0. Urakka jatkuu Tampereella heti sunnuntaina, kun vieraaksi saapuu lohkon kärkisijaa pitävä Italia.

Yleisömäärä: 16 163

Suomi-Kreikka 1-0 (0-0)
52’ 1-0 Teemu Pukki rp.