Itävalta murskasi U19-joukkueen

23.3.2013

Suomen alle 19-vuotiaiden (1.1.1994) maajoukkue kärsi perjantaina 0-5 (0-2)-vierastappion Itävaltaa vastaan. Numerot eivät kertoneet koko totuutta pelin kulusta.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli Suomen hallintaa, mutta hyvistäkään paikoista palloa ei saatu Itävallan maaliin. Isäntäjoukkue sen sijaan iski tappavalla tehokkuudella.

Peliä oli käyty 19. minuuttia, kun pallo oli ensimmäisen kerran Otso Virtasen selän takana. Sivurajaheiton jälkeen Suomen puolustus nukahti hetkeksi ja Itävalta pääsi rankaisemaan.

Myös ottelun toinen maali syntyi suomalaisten virheen jälkeen. Pallonmenetys puolustuslinjan edessä koitui kohtalokkaaksi puolen tunnin kohdalla ja Itävalta rokotti nopealla hyökkäyksellä.

Suomi iski kerta toisensa jälkeen päätään Itävallan puolustusmuuriin, mutta vielä tauolla sinivalkeiden kopissa oltiin varmoja pelin kääntymisestä.

Näin ei kuitenkaan käynyt. Itävalta latoi maalit 52. ja 55. minuutilla ja peli oli sitä myöten selvä. Toki Suomellakin oli vielä mahdollisuutensa, mutta monen maalin takaa-ajossa yritykset olivat varsin vaisuja. Itävalta kaunisteli vielä lukemia vartti ennen täyttä aikaa.

- Kyllä oli hirveä tunne pelin jälkeen. Tuntui, että peli oli hallussa ja vastustaja vain teki maaleja kaikista paikoistaan. Neljästä ensimmäisestä maalipaikastaan he onnistuivat joka kerta, Suomen valmentaja Kimmo Lipponen kauhisteli SPL:n sivuilla.

Samalla Lipponen myönsi, että toisella puoliajalla Suomi jäi isäntämaan jalkoihin.

- Siinä vaiheessa he juoksivat meiltä jalat alta. Maaleja olisi voinut tulla enemmänkin, Lipponen sanoi.

Rumista luvuista huolimatta Lipponen näki Suomen esityksessä paljon hyvää.

- Esimerkiksi kolme ensikertalaistamme, eli Jere Aallikko, Aapo Heikkilä ja Kimmo Hovi onnistuivat sisääntuloissaan, Lipponen huomautti.

Suomi kohtaa Itävallan uudestaan maanantaina Lindabrunnissa.