Tommi Kari kertoo suunnitelmistaan - "Veikkaan, että JJK vetää nyt happea hetken"

Tommi Kari kertoo suunnitelmistaan - "Veikkaan, että JJK vetää nyt happea hetken"

02.1.2019

JJK:n seuralegenda Tommi Kari on suuntaamassa ensi kaudeksi uusien haasteiden perään.

JJK palasi Veikkausliigaan kauden 2016 päätteeksi, mutta visiitti jäi kauden mittaiseksi, kun se putosi suoraan Ykköseen ja tällä kaudella sen kohtaloksi tuli pudota myös Ykkösestä. Nousijajoukkueesta tällä kaudella oli jäljellä vain rippeitä, kun parin kauden aikana iso nippu avainpelaajia oli vaihtanut maisemaa. Seuralegenda Tommi Karin mukaan JJK:n eväät eivät yksinkertaisesti riittäneet säilymiseen liigassa tai Ykkösessä.

- Isoin syy oli varmasti budjetti, jolla ei ainakaan liigassa pärjännyt. Viime kaudella oli myös paljon muutoksia joukkueessa, kun ulkopuolelta tuli yksi uusi pelaaja ja 10 lähti pois. Nuoret pelaajat joutuivat kantamaan ehkä liian isoa vastuuta. Lisäksi, kun kokeneita pelaajia oli paljon loukkaantuneina, niin he eivät olleet tukemassa nuoria. Sen johdosta nuoret pelaajat joutuivat liian isoon rooliin liian aikaisin, Kari mietiskelee.

Oma roolinsa oli myös valmentajanvaihdoksella juuri kauden alla, kun pitkään joukkuetta luotsannut Juha Pasoja tarttui Ghanasta tulleeseen työtarjoukseen ja pikahälytyksellä joukkueen ohjat ottivat käsiinsä Janne Korhonen ja Mikko Manninen.

- Se oli kaikille tosi iso yllätys eikä siihen osannut varautua. Jannesta ja Manusta kuullaan varmasti vielä tulevaisuudessa ja he ovat hyviä valmentajia, mutta aikaa oli liian vähän ajaa heidän pelitapaa sisään ja jouduttiin tekemään liian paljon kompromisseja.

JJK:n yllä leijuu monta kysymysmerkkiä. Seura julkaisi kotisivuillaan kauden päätyttyä avoimen kirjeen, jossa se kertoi seuraa kohtaavista taloudellisista haasteista ja toivovansa seurayhteisöltä apua.

- Veikkaan, että JJK vetää nyt happea hetken. Joukkue on muuttunut viime vuosina paljon ja nyt varmasti tullaan peluuttamaan nuorempia entistä enemmän ja myös valmentaja on vaihtunut. JJK varmasti yrittää keskittyä säilymiseen ja saamaan taloutta taas kuntoon.

Karia ei myöskään tulla todennäköisesti näkemään JJK:n paidassa ensi kaudella.

- Kyllä se aika todennäköistä on. Tällä hetkellä näyttää siltä, että oma elämä alkaa vakiintua pääkaupunkiseudulle.

Vaikka Karia ei välttämättä nähdä enää JJK-paidassa pelikentillä, on hän lupautunut vetämään joukkueen digitaalisen markkinoinnin ryhmää.

- Lupasin omien kiireideni ohella auttaa seuraa. En välttämättä pelaa JJK:ssa enää ensi kaudella pelaakaan, mutta se on minulle edelleen rakas.

Pelaamisen ohella Kari on opiskellut kandin paperit kauppakorkeakoulusta ja käy tällä hetkellä maisterin kursseja. Veri vetää kuitenkin edelleen pelikentille, mutta uran jatko riippuu myös muista seikoista.

- Opiskelu on ollut mielenkiintoista vastapainoa pelaamiselle. Minulla olisi vielä haluja pelata ja sen vuoksi olen harjoitellut kovaa, mutta jos se ei onnistu, niin sitten täytyy alkaa katsomaan mitä on tarjolla työelämässä. JJK ei pysty maksamaan pelaamisesta, joten opintojen ja mahdollisen osa-aikaisen työn yhtälö saattaa käydä liian raskaaksi, Kari avaa jatkosuunnitelmiaan.

www.jpy.fi