TPS-maalivahti äänestettiin Naisten Liigan kuukauden parhaaksi

TPS-maalivahti äänestettiin Naisten Liigan kuukauden parhaaksi

14.7.2019

TPS:n maalivahti Siiri Välimaa on pelaajien valinta Naisten Liigan kesäkuun Veikkauksen kuukauden pelaajaksi.

Norjassa ammattilaisena pelannut Siiri Välimaa siirtyi täksi kaudeksi Turun Palloseuran riveihin ja on pelannut vakuuttavan kauden TPS:n tolppien välissä.

Kesäkuussa TPS voitti kaikki kolme Naisten Liigan otteluaan ja Välimaa piti kahdessa pelissä maalinsa koskemattomana.

- En voi ottaa itselle kaikkia propseja, Välimaa naurahtaa ja jatkaa: Pinnoja pitää antaa etenkin puolustusnelikolle. Koko joukkueen puolustuspelaaminen on ollut parempaa mitä aiemmin ja se helpottaa minun duuniani. Tilanteet tulee selkeämmin ja pystyy itsevarmana tehdä töitä tolppien välissä. Mukavaa on ollut tehdä tämän porukan kanssa töitä ja koko ajan ollaan parannettu, Välimaa toteaa.

TPS:lla oli vielä keväällä vaikeuksia pelinsä kanssa, mutta kesää kohden pelin ohella ovat myös tulokset parantuneet.

- Tuntuu, että kausi on ollut jo todella pitkä, vaikka sitä on vielä vaikka kuinka pirusti jäljellä, Välimaa naurahtaa. Sanoisin, että ollaan yllätetty tietyllä tavalla tänä kautena aika monet ihmiset. Meiltä ei odotettu, että oltaisiin näin ylhäällä, vaikka itsellä meillä on ollut luotto omaan tekemiseen. Uusi joukkue ja uusia pelaajia. Paljon muutoksia viime kauteen. Haaste on löytää se tasaisuus. Se tulee sitä kautta, kun pelaajat oppii tuntemaan toisiaan ja saadaan se peli sitä kautta kulkemaan. On se parantunut puolessa vuodessa ja pelaamisesta on tullut tasaisempaa, Välimaa pohtii.

HJK:n ollessa pienoisella karkumatkalla, on Naisten Liigan kärki sen takana tasainen. TPS nousi kesäkuun voittoputkella kohisten sarjataulukossa ja voitolla tai muutamalla turkulaiset olisivat jo kärkikolmikossa.

- Kyllä me mennään peli kerrallaan. Se on nyt hienoa, että sarja on niin tasainen. Mitä vaan voi tapahtua. HJK mestaruuden varmastikin ottaa, mutta me mennään peli kerrallaan, pyritään parantamaan. Oli niin sanotusti helppoa päästä siihen missä ollaan, mutta että pysytään siellä, se on toinen tarina. Se vaatii jokaiselta venymistä, sillä kausi on vielä pitkä. Peli kerrallaan edetään ja katsotaan sitten lähempänä loppukautta mihin se on riittänyt, Välimaa linjaa.

Siiri Välimaa pelasi viisi kautta Norjassa ja olisi hyvin voinut jatkaa ammattilaisuraansa ulkomailla. Kotimaan kaipuu vei kuitenkin viimein voiton ja Välimaa palasi kaudeksi 2019 Naisten Liigaan valiten TPS:n uudeksi seurakseen.

- Ei sen kummallisempaa taustalla. Jo vuosi sitten oli semmoinen olo, että halusin lähemmäs kotia ja Suomeen, mutta päätin olla vielä kauden Norjassa. Nyt sitten tuli olo, että kotiin tai lähemmäs kotia. Raumalta on perhe pääsääntöisesti. Turku on lähellä ja halusin kuitenkin panostaa jalkapalloon vielä. Pari tuttua on pelannut TPS:ssa, joten tiesin seurasta. Kysyin itse, että onko tarvetta maalivahtipuolelle ja tehtiin soppari. Olen ollut ihan tyytyväinen, ei valittamista, Välimaa myhähtää.

www.jpy.fi