Suomi mukana asunnottomien MM-kisoissa Walesissa

Suomi mukana asunnottomien MM-kisoissa Walesissa

25.7.2019

Asunnottomien MM-kisat pelataan tulevalla viikolla Gardiffissa, Walesissa. Suomi on jälleen kerran mukana kisoissa.

 

Asunnottomien MM-kisat järjestetään nyt jo 17. kertaa. Tällä kertaa MM-kisat ovat Walesissa. Ajankohta on 27.7.-3.8.

- Suomi on ollut mukana vuodesta 2006 eteenpäin, jolloin kisat pelattiin Etelä-Afrikassa. Sen jälkeen on reissattu joka vuosi ympäri maailmaa.

- Sääntöjen mukaan joukkueen pelaajat pitää vaihtua aina jokaiseksi vuodeksi, joukkueen toiminnassa mukana alusta lähtien ollut Ari Huli kertoo JPY:n verkkosivuilla.

Kisoihin osallistuu yli 50 joukkuetta eri maasta.

- Pelit alkavat nyt lauantaina ja päättyvät ensi viikon lauantaina. Järjestäjä jakaa turnauksessa yhteensä kuusi palkintoa, Huli kertoo.

- Mukana on niin paljon pelaajia ja maita, että tasoerot ovat aika isot. Loppua kohden saadaan yleensä ne kaikista tasaisimmat pelit, kun joukkueita pystytään jakamaan omille tasoilleen, joukkueenjohtajana ja valmentajana toimiva Huli lisää.

Suomen joukkue lähtee tietenkin pelaamaan hyvää jalkapalloa ja taistelemaan voitoista. Huli kuitenkin korostaa, että tärkeimmät asiat liittyvät kentän ulkopuolisiin asioihin.

- Sellainen sosiaalinen vahvistaminen on tärkein asia. Tällä toiminnalla pystytään olemaan apuna elämäntavan muutoksissa.

- Olisi tärkeää, että toiminta meillä olisi viikottaista kaikilla paikkakunnille, jossa olemme mukana Suomessa. Silloin pystymme eniten jeesaamaan ja tukemaan, Huli toteaa.

Suomen joukkueessa on mukana kahdeksan pelaajaa.

- Pelaajan pitää olla täyttänyt 16 vuotta ja olla hankalassa elämäntilanteessa, Huli kertoo.

- Esimerkiksi asunnottomuus, vankila, päihdekuntoutus ovat näitä asioita, Huli lisää.

Jalkapallo kuuluu kaikille, korostaa myös Huli.

- Kyllä, ehdottomasti. Tällä on valtava merkitys pelaajille. Jalkapallo tuo elämään mielekästä tekemistä, säännöllisyyttä ja antaa uskoa oman elämänsuunnan muuttamiseen.

Lue lisää Asunnottomien MM-kisoista:
Homeless World Cup 2019

Homeless Academy ry on vuonna 2009 perustettu asunnottomien ja päihdekuntoutujien sosiaalista ja toiminnallista kuntoutusta tekevä yhdistys, jonka keskeisiä tukijoita ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, Y-Säätiö sekä Suomen Palloliitto. Yhdistyksen yksi toimintamuoto on jalkapallon pelaaminen. Vastaavaa toimintaa järjestetään yli 70 maassa, kattojärjestö Homeless Academy Association sijaitsee Skotlannissa. Suomessa yhdistys toimii kuudella paikkakunnalla, joissa aktiivisia pelaajia on noin 370.