HJK ja Kontu tekevät yhteistyötä

HJK ja Kontu tekevät yhteistyötä

28.8.2015

Helsingin Jalkapalloklubi ry (HJK) ja FC Kontu ovat solmineet keskenään kattavan yhteistyösopimuksen.

HJK ja FC Kontu ovat pelaajamääriltään Helsingin piirin kaksi suurinta seuraa. HJK:ssa Pelipassipelaajia on noin 2500 ja Kontussa noin 1200.

Yhteistyöllä haetaan pelaajakehityksen ja valmentajakoulutuksen laadun parantamista, seurojen vetovoiman lisäämistä sekä erilaisten toimintamallien kehittelyä ja toteuttamista.

Yhteistyö koskee molempien seurojen poika- ja tyttöpuolta.

- Kontu on vahva toimija Itä-Helsingissä. Tämä yhteistyö takaa sen, että pystymme HJK:ssa tarjoamaan myös Kontun pelaajille polun aina huipputasolle asti. Yhteistyö toisen laadukkaan seuran kanssa tuo paljon lisää niin pelaaja- kuin valmentajakehitykseen. Tästä yhteistyöstä hyötyy helsinkiläinen ja koko suomalainen jalkapalloilu, HJK ry:n puheenjohtaja Kai Koskinen toteaa.

HJK:n ja FC Kontun yhteistyö käynnistyy heti. Yhteistyösopimus allekirjoitettiin elokuun lopussa.

- HJK:n ja FC Kontun arvomaailma ja toimintatavat ovat samankaltaiset. Näemme, että yhteistyössä HJK:n kanssa pystymme tarjoamaan jäsenillemme parhaat mahdollisuudet kehittyä ja harrastaa. Me FC Kontussa arvostamme HJK:n ammattitaitoista organisaatiota, laadukasta toimintaa, pitkäjänteistä toimintatapaa ja halua kehittää suomalaista jalkapallotoimintaa, FC Kontun puheenjohtaja Olli Venelampi sanoo.

- Yhteistyössä toteutettavat pelaajien taitokoulut ja valmentajille suunnatut tapahtumat lisäävät valmentajien osaamista ja luovat lisää kehittymismahdollisuuksia pelaajille. Sovitun toimintamallin kautta löydetään jokaiselle HJK:n edustusjoukkueisiin siirtyvälle pelaajalle sopivin ajankohta ja voidaan ehkäistä liian varhain tapahtuvia siirtymisiä, Venelampi lisää.

Pelaajaliikennettä voi tapahtua myös toiseen suuntaan.

- Tällä pystymme estämään dropout-ilmötä, kun meillä on tarjota pelaajillemme Kontun kautta pelipaikka naisten ja miesten joukkueissa hieman alemmalla sarjatasolla. Yhteistyö tuo entistä paremmat mahdollisuudet, että kaikki pystyvät pelaamaan omalla tasollaan laadukkaassa ympäristössä, Koskinen sanoo.