YPA-nuorukainen jatkaa seurassa

24.2.2011

Keskikenttäpelaaja Juho Alasuutari on solminut FC YPA:n kanssa kauden 2011 kattavan pelaajasopimuksen. Vuosimallia -90 oleva Alasuutari on kohtuullisen nuoresta iästään huolimatta jo varsin kokenut pelaaja miesten edustustasolla.

FC YPA:n ykkösmiehistöön hän liittyi kaudella 2006, jonka jälkeen rooli on vankistunut tasaisesti. Kaudella 2009 hän oli Vaasan Palloseuran Veikkausliigajoukkueen riveissä, mutta epäonni vaivasi jatkuvien loukkaantumisten muodossa ja läheskään koko potentiaalia ei saatu esiin sen johdosta.

Kaudeksi 2010 hän palasi kotiin FC YPA:an ja alkoi loppukautta kohti päästä sellaiseen iskuun, kuten ”Jutilta” sopii odottaa. Nyt hän on saanut treenata syksyn armeijan urheilujoukoista kotiutumisen jälkeen terveenä ja se näkyy myös otteissa. Kaudesta 2011 on odotettavissa erinomainen. Juho Alasuutari on tuttu myös Sievi Futsalin paidasta ja joukkueen kannattajat odottavat hänen otteitaan suurella mielenkiinnolla kun mitalikamppailut alkavat 5.3.

FC YPA:n päävalmentaja Marko Myllykangas kommentoi Alasuutarin sopimusta seuran sivuilla näin:

- Hän on treenannut sekä määrällisesti että laadullisesti erittäin hyvin. Odotettavissa on motivoitunut ja työteliäs keskikentän moottori. Monet kolhut ovat kasvattaneet "Jutia" niin pelaajana kuin ihmisenäkin. Nyky tahtia kun jatketaan niin edessä on erittäin valoisa jalkapallotulevaisuus. Pelimiehenä hän on vasta pääsemässä parhaimmilleen.

Juho Alasuutari kommentoi jatkosopimusta itse näin:

- Kun loukkaantumiskierre on ohitse niin alan olla taas siinä iskussa ja itseluottamustasolla millä olin Vaasaan lähtiessäni 2008 loppuvuodesta. Nyt pitää saada vastuuta ja treenata laadukkaasti niin se vie minua eteenpäin pelaajana parhaiten tässä vaiheessa. Motivaatio on huipussaan ja Veikkausliigaan paluu on tavoitteeni edelleen. Futsalissa lähdemme ehdottomasti hakemaan seuran ensimmäistä SM-mitalia.

Juho Alasuutari on FC YPA:n 20. sopimuspelaaja kauden 2011 joukkueeseen. Ryhmään tullaan kiinnittämään vielä 1-2 pelaajaa.

Lähde: www.fcypa.com/