Tampere Unitedille neljä tärkeää jatkosopimusta

Tampere Unitedille neljä tärkeää jatkosopimusta

23.11.2018

Tampere United avaa pelaajasopimusten julkaisemisen tuomalla kerralla pöytään neljä tärkeää jatkosopimusta kaudelle 2019.

Nyt solmitut jatkot kohdistuvat jokaiselle pelipaikalle eli maalinsuulle, puolustukseen, keskikentälle ja hyökkäykseen. Kaikki sopimukset ovat vuoden mittaisia.

Nyt julkaistavat pelaajasopimukset sitovat seuraan neljä pelaajaa, joilla on mahdollisuus ottaa entistä suurempi rooli edustusjoukkueessa. Paljon riippuu tietenkin myös siitä, millainen kilpailutilanne eri pelipaikoille muodostuu, mutta jokainen pelaaja on osoittanut tasonsa Kakkosen tasolla ja tavoittelee uransa parasta kautta ensi vuonna.

Elias Alanen, 21, siirtyi viime kaudeksi Sinipaitoihin tietäen hyvin, että Antti Kuusinen oli todennäköinen ykkösmaalivahti. Kuusisen loukkaantumisen myötä Alanen pääsi kuitenkin pelaamaan keväällä yhden ottelun puolikkaan ja sen jälkeen neljässä peräkkäisessä ottelussa täydet 90 minuuttia. Näissä otteluissa Alanen näytti, että hänellä on edellytykset ottaa ykkösmaalivahdin paikka.

Antti Haavisto, 19, siirtyi Tampere Unitediin edustusjoukkueen pelatessa Kolmosessa kaudella 2016. Silloin pelejä edustuksen mukana kertyi nuorelle topparille vain viisi, mutta tätä täydensivät ottelut kolmessa muussakin Tampere Unitedin joukkueessa. Kakkosen tasolla pelejä on kertynyt kahdessa kaudessa yhteensä vain neljä, mutta niissä Haavisto on näyttänyt pystyvänsä pelaamaan Kakkosen tasolla. Viime kautta häiritsi osaltaan myös asepalveluksen suorittaminen.

Konsta Raittinen, 23, tuli Tampere Unitediin kaudeksi 2017. Ottelut Sinipaidoissa jäivät silloin kuitenkin vain yhteentoista, sillä Raittinen pelasi heinä–elokuussa viisi Kolmosen ottelua lainalla Nokian Palloseurassa, ja pieni loukkaantuminen sotki syksyistä paluuta Sinipaitoihin. Viime kaudella Raittinen pelasi 14 Kakkosen ottelua edellistä kautta suuremmilla minuuteilla, ja monien mielissä Raittinen on valmis ottamaan jopa suuremman roolin.

Raittisen omin pelipaikka on keskikentän pohjalla, mutta tulinen laukaus tuo elementin myös hyökkäyspeliin. Raittisen viime kauden minuutteja voidaankin pitää kovana suorituksena, kun ottaa huomioon sen, miten kova kilpailu peliajasta keskikentän keskustassa viime kauden joukkueessa oli. Myös ensimmäinen maali Sinipaidoissa syntyi jo toukokuun alussa Pyynikillä ottelussa Kraftia vastaan.

Joukkueen urheilullisimpiin pelaajiin kuulunut Elias Harala, 25, pelasi menneellä kaudella ensimmäiset Kakkosen ottelunsa, ja väläytteli ajoittain erittäinkin pirteitä otteita. Tämä näkyy myös tilastoissa 16 pelattuna otteluna ja 7 avauskokoonpanon paikkana. Maalejakin Harala teki kaksi, joista varsinkin komea laukaus Kraftin verkkoon vieraissa Närpiössä on varmasti jäänyt monien mieliin.

Lähde: www.tampereunited.fi