PK-37 lähtee Kakkoseen pitkän pohdinnan jälkeen

PK-37 lähtee Kakkoseen pitkän pohdinnan jälkeen

10.11.2016

Paluun Kakkoseen tehnyt iisalmelainen PK-37 on päättänyt ottaa vastaan paikan Kakkosessa ensi kaudella. 

PK-37:n puheenjohtaja Tapio Leskisen mukaan joukkueen rakennus on hyvässä vauhdissa tulevaa kautta silmällä pitäen.

- Saimme kasaan tavoittelemamme pelaajarungon, jotta voimme lähteä Kakkoseen. Pelaajat ovat hienoilla otteillaan ansainneet tämän nousun. Lisää pontta antaa, että PK täyttää tulevalla kaudella 80 vuotta, Leskinen perusteli päätöstä Iisalmen Sanomissa.

Pelaajaneuvotteluissa mukana ollut Mika Pesonen myönsi, että oli lähellä ettei iisalmelaisjoukkue olisi ottanut Kakkosen paikkaa vastaan.

- Se olisi toteutunut, jos emme olisi saaneet kasaan sopimuksia kokeneimman kaartin kanssa lisäajan aikana. Pitkää pohdintaa ovat herättäneet perhe- ja työelämän sovittaminen sitovammalle sarjatasolle, Pesonen kertoi.

- Tällä hetkellä meillä on 16 pelaajasopimusta. Lopullisena tavoitteena on reilun 20 pelaajan rinki, Pesonen arvioi.

PK-37:n kokoonpanossa on Iisalmen Sanomien mukaan vielä kysymysmerkkejä. Itä- ja Keski-Suomen Kolmosen maalikuningas Teemu Leskinen olisi halukas jatkamaan, mikäli työkuviot saadaan sovitettua pelaamisen kanssa. Toissakauden paras maalintekjä Samu Vidgren on sen sijaan alustavasti ilmoittanut, ettei ole käytettävissä. Varmuudella joukkueesta jää sivuun Jimmy Nissinen.

- Haemme periaatteessa jokaiselle osa-alueelle vahvistuksia. Kolme pelaajaa on maksimi. Pelaajien tulee olla nälkäisiä, urallaan eteenpäin pyrkiviä ja selkeitä vahvistuksia ryhmäämme. Heillä täytyy olla halu pelata PK:ssa, Pesonen valottaa.

PK:n sopimuspelaajat (3 maalivahtia, 13 kenttäpelaajaa):

Maalivahdit: Ville Kosonen, Matias Rissanen, Asse Martikainen

Kenttäpelaajat: Juho Ruotsalainen, Antti Kauppinen, Juuso Heinonen, Antti Lappalainen, Jani Vidgren, Olli Huttunen, Tuomas Halonen, Jesse Åhman, Panu Leppä, Matias Mähönen, Jeri Saastamoinen, Tuomas Leskinen, Miika Riihola

Uudet: Jeri Saastamoinen (PAVE) ja Miika Riihola (PK-37 B).

Eivät todennäköisesti jatka: Jimmy Nissinen, Lucas Leinonen, Antti Intonen ja Samu Vidgren.

Lähteet: www.pk-37.fi / Iisalmen Sanomat