LoPan joukkue rakentumassa

03.2.2011

Lohjan Pallo teki tammikuun aikana aktiivisesti pelaajasopimuksia ja lohjalaisten rakennustyöt tulevaa kautta ajatellen ovat hyvässä vauhdissa.

Seuran oma kasvatti Valtteri "Vade" Heinonen on solminut sopimuksen LoPan kanssa. Vade on 27-vuotias hyökkääjä, mutta joukkuepelaajana valmis myös muihin rooleihin kentällä. Vade on panostanut opiskeluun ja työhön, mutta nyt on jälleen urheilun aika.

- Kipinä jalkapalloon syttyi uudelleen ja LoPa kasvattajaseuranani hyvä paikka taas pelata. Joukkueen uusi pelitapa on minulle mieluinen, koska se muistuttaa Hongassa Mika Lehkosuon valmennuksessa käytettyä mallia. Taidon hyödyntäminen pallollisessa pelaamisessa ja joukkuepuolustaminen luovat aktiivista pelaamista ja pelaajille erinomaisen mahdollisuuden kehittyä, Heinonen toteaa LoPan sivuilla.

Nuori espoolainen, Guri Qerimi, on liittynyt LoPan edustusjoukkueeseen. 1991 syntynyt Qerimi pelasi kauden 2010 FC Hongan A SM-joukkueessa.

- Pidän itseäni monipuolisena pelaajana, sillä pystyn pelaamaan useita eri pelipaikkoja, mutta pelaan mieluiten keskikentän keskellä. Pidän viihdyttävästä ja hyökkäävästä jalkapallosta. Tavoitteenani olisi edetä jalkapalloilijana mahdollisimman pitkälle. Haluan tulevalla kaudella kehittyä pelaajana ja auttaa joukkuetta voittamaan hyvillä pelisuorituksilla. Tulin LoPaan, koska joukkue tuntui olevan paras vaihtoehto pelaajaurani kannalta. Odotan meiltä vahvaa kautta ja että voitamme paljon otteluita, Qerimi pohtii seuran sivuilla.

LoPa on vahvistanut joukkuettaan myös Ville Batalhalla. Batalhan junioritausta on Salossa, hän on pelannut lisäksi TPS:n A-nuorissa SM-sarjaa. Tänä aikana kertyi kokemuksena myös testileiri Sporting de Club Portugalin joukkueessa. Mies lähti neljä vuotta sitten opiskelemaan USA:han, jossa hän pelasi yliopistosarjaa samassa joukkueessa lohjalaislähtöisen Joonas Siikalan kanssa.

- Pystyn pelaamaan montaa eri paikkaa, tunnen kuitenkin vahvuuteni olevan topparina taikka keskikentän puolustavana pelaajana pelaamisessa. Hallitsen myös oikeana tai vasempana laitapuolustajana pelaamisen. Nämä roolit sopivat hyvin minulle, ei pelkästään pelaajavahvuuksieni johdosta, mutta nautin eritoten hyökkäävien pelaajien työn tekemisen mahdollisimman vaikeaksi, puolustamisen yksinkertaisuudesta sekä oman maalin puhtaana pitämisestä, Batalha kuvailee itseään.

Batalhan lisäksi myös Siikala on allekirjoittanut ensi kautta koskevan sopimuksen. Siikala on pelannut LoPan junioreissa yli 10 vuotta, jonka jälkeen hän on voittanut A-nuorten SM-kultaa Lahdessa ja pelannut kolme kautta Veikkausliigaa mastokaupungissa. Siirryttyään USA:han opiskelemaan hänen pelaajauransa on jatkunut yliopistofutiksessa ja tilille on kertyi siellä 63 maalia.

- Haluan hyökkääjänä auttaa joukkuettani tekemällä paljon maaleja. Minulla on vielä halua kokeilla rahkeitani jalkapalloilijana. Tuliaiseni USA:sta LoPalle ovat myös joukkuehenkeen liittyvät asiat. Teen parhaani, että taistelemme yhdessä lohkomme kärkisijoista.

Lähde: www.lohjanpallo.fi