U19-tytöille voitto Sveitsistä

U19-tytöille voitto Sveitsistä

30.8.2019

U19-tytöt (2001) voittivat Sveitsin torstai-iltana 3-2 (1-0)-lukemin.

Suomen maaleista vastasivat Aino Vuorinen, Nora Lehto ja Katariina Kosola.

Kaksoismaaottelun toinen peli pelataan lauantaina.

- Meidän olisi pitänyt naulata peli ensimmäisellä puoliajalla, päävalmentaja Marianne Miettinen tiivisti Palloliiton sivuilla.

- Ne eivät olleet vain maalipaikkoja vaan avopaikkoja sellaisilta sektoreilta, joista meidän olisi pitänyt onnistua. Se on tietysti positiivista, että pystymme luomaan tuollaisia paikkoja. Jatkossa tulee kuitenkin vielä kovempia vastustajia ja silloin emme voi missata.

Ensimmäinen puoliaika oli täysin suomalaisten kontrollissa, eivätkä emännät päässeet juurikaan pyörittämään omaa peliään.

- Ottelusuunnitelmamme puri täydellisesti. Sveitsi teki kuitenkin heti toisen puoliajan alkuun maalin meidän huonosta purkupallosta. Olimme täyttäneet boksin ihan hyvin, mutta purimme heikosti. Onneksi Nora Lehto onnistui debyyttimatsissaan heti perään.

Hyvää kautta Naisten Liigassa TiPS:n paidassa pelaava Lehto tuli tauolla vaihdosta kentälle ensimmäiseen maaotteluunsa ja ehti olla tositoimissa vain neljä minuuttia ennen maaliaan.

- Noran prässi tilanteessa oli aivan loistava. Hän hankki tilanteen aivan itse, karkasi läpiajoon ja hyödynsi nopeuttaan, juuri niin kuin pitikin. Viimeistelykin oli fantastinen. Samoin Katariina Kosolan maali (3-1) oli hieno, luotsi kehui.

Lopussa Suomen puolustuksen etäisyydet kasvoivat liikaa ja Sveitsi pääsi lopulta kaventamaan kulmapotkun jälkitilanteesta.

- Emme jaksaneet prässätä enää aggressiivisesti ja pudotimme prässiä lopussa. Saimme tukittua sillä omat välimme paremmin. Sveitsi pudotti myös ja oli vaarallinen tilanteenvaihdoissa. Meillä oli hieman turhan kiire ja puskimme itsemme vaikeuksiin. Voitto oli kuitenkin hyvä ja huomenna jatkamme taas harjoituksissa. Tulemme tekemään lauantaille taas muutamia vaihdoksia avaukseen.

Sveitsi-Suomi 2-3 (0-1)
12’ 0-1 Aino Vuorinen
48’ 1-1 Yllka Kadriu
50’ 1-2 Nora Lehto
53’ 1-3 Katariina Kosola
72’ 2-3 Ardita Iseni

Suomen kokoonpano:
1 Emma Immonen HFA Märsky
2 Joanna Tynnilä TiPS
3 Jenna Topra TiPS ->> 46. 19 Nora Lehto TiPS
5 Ella Pesonen HJK
6 Nana Yang FC Honka
10 Tuuli Enkkilä Ilves
13 Emmi Siren TiPS
14 Aino Vuorinen FC Honka ->> 46. 17 Vilma Koivisto Piteå IF
16 Annika Huhta HJK ->> 84. 4 Nanne Ruuskanen KuPS
18 Katariina Kosola HFA Märsky ->> 68. 15 Eevi Sutela HFA Märsky
20 Dana Leskinen FC Honka ->> 84. 11 Jenni Kantanen Ilves

Vaihdossa:
12 Anna Koivunen HJK
9 Alisa Hokkanen HFA Märsky