U17-tytöt nimetty EM-karsintaan Slovakiaan

U17-tytöt nimetty EM-karsintaan Slovakiaan

05.10.2019

U17-tyttöjen maajoukkue matkaa lokakuun lopulla EM-karsintaturnaukseen Slovakiaan.

Päävalmentaja Marko Saloranta on nimennyt 20 pelaajan ryhmän EM-karsintojen ensimmäisen karsintavaiheen turnaukseen.

Joukkueessa on monia tuttuja nimiä edellisistä Tanska-ottelusta, mutta myös muutamia muutoksia etenkin nuoremmasta ikäluokasta.

- Maalivahti Nanne Leivonen palaa nyt loukkaantumisen jälkeen ja on hyvä, että hän saa nuoremman ikäluokan kanssa pelattua Ruotsi-pelit tähän alle. Muiden 04-syntyneiden suhteen tilannetta on katsottu pelaajakohtaisesti ajatellen jaksamista ja koulunkäyntiä. Lopputuloksena Oona Sevenius pelaa Ruotsi-ottelut, mutta Jasmin Mansaray ja Sofia Määttä jättävät ne väliin, Saloranta kertoo.

Muuten nimet ovat tuttuja yhdellä poikkeuksella. PU-62:n Netta Husu nousee nyt suoraan karsintajoukkueeseen ja samalla ensi kertaa maajoukkueryhmään.

- Aluetoiminnassa hän on toki ollut säännöllisesti ja monta kertaa lähellä maajoukkueleiriäkin, mutta on nyt hyvillä otteillaan ansainnut paikan joukkueessa.

Salorannan mukaan pelaajien tilannetta on päästy kartoittamaan hyvin niin ottelutallenteiden kautta kuin yhteistyössä seuravalmentajien kanssa.

- Jokaisen kohdalla on tarkkailua tehty erikseen ja iso kiitos tästä seuroille ja valmentajille sinne.

Vastassa karsinnassa ovat emäntämaa Slovakian lisäksi Viro ja Itävalta.

- Avausvastustaja Viroon on keskitytty nyt eniten. Siellä otetaan koko ajan askeleita eteenpäin ja meillekin hyvin tuttu Jarmo Matikainen on naisten maajoukkuevalmennuksen lisäksi teknisenä johtajana tyttömaajoukkueissa, Saloranta muistuttaa.

- Slovakia puolestaan oli tosi pirteä valmistavissa otteluissaan Bosnia-Hertsegovinaa vastaan ja voitti molemmat. Itävalta toki sitten on myös erittäin hyvä joukkue.

Tavoite on kuitenkin selkeä.

- Jatkopaikkaa haetaan ja totta kai tähdätään myös lohkovoittoon, mikä on ihan realistinen tavoite. Parhaimpaamme meidän pitää kuitenkin pystyä, mutta luotto on kova. Tanska-ottelut viimeksi olivat tämän ikäluokan toistaiseksi parhaat, joten suunta meillä on oikea.

EM-karsintalohkoja pelataan syksyllä kaikkiaan 11 ja kunkin lohkon kaksi parasta sekä neljä parasta lohkokolmosta etenevät Espanjan ja Saksan seuraksi jatkokarsintojen arvontaan. Jatkokarsintalohkot arvotaan 21.11. ja lohkot pelataan keväällä 2020. Kahdeksan maan EM-lopputurnaus pelataan toukokuussa 2020 Ruotsissa.

Ottelut (paikallista aikaa) 
Su 20.10. klo 12.00 Suomi – Viro National Training Centre, Senec
Ke 23.10. klo 17.00 Suomi – Slovakia National Training Centre, Senec
La 26.10. klo 14.00 Itävalta - Suomi OSK Dunajska Luzna, Dunajska Luzna

Joukkue 
Nanna Leivonen (mv) JyPK
Sonja Ferm (mv) PK-35
Tea Heininen EBK
Emma Korkalainen EBK
Linda Räisänen HJK
Ada Lindroth HJK
Laura Hillberg HJK
Nelli Husu PU-62
Jasmin Mansaray HJK
Armi Heikkilä Ilves
Sonja Hillberg HJK
Jenni Huttunen PKKU
Sofia Määttä P-Iirot
Aurora Harila ONS
Aada Nurmi P-Iirot
Wilma Forsblom EBK
Ella Koivu EBK
Viivi Ollonqvist P-Iirot
Oona Sevenius NJS
Anna-Stina Simonen KuPS

www.palloliitto.fi