U16-tytöille hieno voitto Ruotsista

U16-tytöille hieno voitto Ruotsista

09.10.2019

U16-tyttöjen maajoukkuetaival alkoi komeasti, kun Ruotsi kaatui Eerikkilässä keskiviikkona pelatussa maaottelussa maalein 4-1 (0-1).

Ottelu alkoi Suomen kannalta mahdollisimman ikävästi, kun Ruotsi sai jo minuutin pelin jälkeen katkon hyökkäysalueella ja Liwa Nilsson pääsi viemään vieraat johtoon. Suomi ei tästä kuitenkaan lannistunut ja alkoi ottaa yhä enemmän otetta pelistä. Tauolle mentiin kuitenkin Ruotsin johdossa.

- Olen tosi ylpeä pelaajista. Aikainen takaisku ei paljon hetkauttanut ja pääsimme koko ajan paremmin mukaan. Olisimme hyvin voineet ainakin tasoittaa jo avausjaksolla, päävalmentaja Pekko Söderström kertoi.

Tauolla Söderström teki pieniä viilauksia joukkueen prässäämiseen. Tätä hiukan yksinkertaistettiin ja nostettiin samalla ylemmäs ja tulosta tuli. Kun Oona Sevenius avasi maalihanat kotijoukkueen osalta, tie oli auki ottelun kääntämiseen ja sen Suomi myös teki.

- Muutokset auttoivat ja toisaalta ensimmäisen maaottelun alkujännitys oli karissut pois. Tämä oli valtaosalle kuitenkin ensimmäinen maaottelu, Söderström näki.

- Saimme riistoja ylhäällä ja melkoista näytöstä toinen jakso oli. Olen todella iloinen pelaajien puolesta - tasonnosto oli hieno ja peli-ilo selvästi näkyi kentällä.

Söderstöm painotti myös sitä, että leveä taso näkyi selvästi.

- Kaikki eivät pelanneet, mutta ne vaihdot jotka teimme, toivat kaikki lisää energiaa kentälle. Toisessa ottelussa perjantaina aloittavat sitten ne, jotka eivät tänään avauksessa olleet, näin oli jo ennakkoon mietitty.

Voitto ja länsinaapurin kaataminen on aina iso asia.

- Olemme vastaavissa otteluissa viime vuosina pelanneet hyvin Ruotsia vastaan ja niin nytkin. Ruotsi on meille hyvä vastustaja - se ei missään nimessä ole huono joukkue - ja jatkosta näiden otteluiden osalta on myös jo sovittu, Söderström kertoi.

Maat kohtaavat toistamiseen perjantaina kello 11.00 Eerikkilässä.

Suomi - Ruotsi 4-1 (0-1)
2. 0-1 Liwa Nilsson
67. 1-1 Oona Sevenius
70. 2-1 Lotta Lindström
74. 3-1 Sevenius
80. 4-1 Sevenius

Suomen kokoonpano:
1 Nanna Leivonen JyPK
4 Veera Keto ONS
5 Sara Ikonen ONS
6 Selja Leiwo TPS
7 Venla Kajander HJK
8 Matilda Kuusniemi-Fishwick PK-35 >> 78. 9 Tao Stark JyPK
10 Peppi Kontturi HJK
13 Inka Sarjanoja ONS >> 46. 19 Sofia Velez HJK
14 Oona Sevenius NJS
16 Pauliina Pirinen JyPK >> 88. 15 Elin Rajala Solf IK 
20 Moona Laine Ilves >> 66. 18 Lotta Lindström HyPS

Vaihdossa:
12 Kerttu Karresmaa FC Wimma
2 Sanra Pulliainen FC Honka
3 Saana Latvalahti HJK
11 Siina Siermala ONS
17 Greta Moilanen TP-47

www.palloliitto.fi