U16-pojat hienosti Baltic Cupin voittoon

U16-pojat hienosti Baltic Cupin voittoon

02.7.2019

U16-poikien maajoukkue kaatoi tiistaina Baltic Cupin päätösottelussaan Liettuan komeasti 7-1 (5-0). Tulos varmisti myös Suomelle koko turnauksen voiton.

Tiistain ottelun Võrussa Suomi aloitti terävästi ja Casper Terho vei Suomen johtoon jo reilun viiden peliminuutin jälkeen. Jakson puolivälin jälkeen Suomi alkoi paukuttaa maaleja tasaista tahtia ja Onnipekka Pajula viimeisteli hattutempun jo ennen taukoa.

- Tovi hyvältä tuntuu. Ensimmäisen pelitilannemaalin jälkeen oli rentoa pelaamista ja hienoa, että onnistumisia nyt tuli. Turnaus oli hyvä kokemus kaikkineen ja vahvisti uskoa siihen, että olemme ehdottomasti oikealla tiellä, Pajula kertasi.

Toisella jaksolla Kasper Paananen osui vielä kahdesti ja täydensi niin ikään hattutempun osaltaan. Liettuan kavennusmaali jäi lähinnä kosmetiikaksi Suomen vyöryessä suurinumeroiseen voittoon.

Suomi kuittasi Baltic Cupin kolmesta ottelusta kaksi voittoa ja tasapelin maalierolla 10-2 ja vei turnausvoiton kolmen pisteen erolla Latviaan ja Viroon.

- Hyvä turnaus ennen kaikkia. Kolme kovaa ottelua ja joukkueena yhtenäistyimme paljon turnauksen aikana, kapteeni Lasse Ikonen totesi.

- Todella tyytyväinen olen joukkueen tekemiseen ja jokainen voi olla omaan pelaamiseensa tyytyväinen. Nyt vain kovaa työtä seurajoukkueissa ja kohti syksyn EM-karsintoja, meillä on paljon todella potentiaalisia pelaajia ja kaikki haluavat näyttää kuuluvansa joukkueeseen.

Tyytyväinen kokonaisuuteen oli myös päävalmentaja Erkka V. Lehtola, jonka mukaan turnaus meni pitkälti suunnitelmien mukaan.

- Pääsimme kiinni ydinteemaan ja kuten vähän ennakoitiin, saimme hiottua pallonhallintaa ja murtautumista eri tilanteissa vastustajan kenttäpuoliskolla. Tämä oli kaikkineen hyvä viisipäiväinen. Jotain onnistumisia tuli jo Viroa vastaan, sitten lisää Latvia-ottelussa ja nyt oikein kunnolla, Lehtola sanoi.

Lehtola painotti myös turnausvoiton merkitystä – ja sitä, että Suomi saavutti voiton oman tekemisensä ja työn kautta.

- Aika monta kertaa olen itse täällä ollut ja aika monta kertaa kakkosena. Sitä korostin joukkueellekin, että jos jotain voittaa, niin kannattaa siitä myös hetki nauttia ja juhlia. Kovasti koko joukkue painoi hommia ja sitä kautta saimme turnausvoiton ansaitusti.

- Eikä tällaiset seitsemän maalin voitot ihan arkipäivää ole. Tämä joukkue on aiemminkin osoittanut osaavansa tehdä maaleja ja toivottavasti olemme vaarallinen vastustaja myös jatkossa.

www.palloliitto.fi