Futsalmaajoukkue torstaina Venäjän kimppuun

24.2.2011

Suomen futsalmaajoukkue avaa torstaina urakkansa Hollannissa pelattavassa EM-karsintaturnauksessa, kun vastaan asettuu Venäjä.

Rotterdamissa pelattavassa EM-karsinnassa Suomen lohkossa pelaavat isäntämaa Hollanti, Serbia sekä Venäjä. Lohkovoittaja etenee vuoden 2012 EM-kisoihin. Kuuden karsintalohkon viisi parasta kakkosta lunastavat myös itselleen paikan Kroatiassa pelattaviin kisoihin.

- Keskitymme omaan tekemiseen ja kaikki perusasiat pitää tehdä huolella. Kovia maita tulee vastaan, eikä lahjamaaleja saa antaa yhtään. Niitä emme mekään tule saamaan, päävalmentaja Jouni Pihlaja miettii Futsal.fi:n sivuilla.

- Oman pään puolustuspeli pitää hoitaa huolella ja maalivahtipelin pitää toimia. Jos näihin pystymme, niin mahdollisuuksia on, päävalmentaja lisää.

Suomi kohtaa heti avauspelissään lohkon suurimman ennakkosuosikin, kun vastaan tulee maailman huipulla lajissa oleva Venäjä.

- Näin juuri tammikuussa, kun Venäjä pelasi Brasiliaa vastaan. Voi hyvin sanoa, että Venäjä on hyvässä nosteessa tällä hetkellä. Siellä on todella nopeita ja taitavia pelaajia. Kiirettä pitää varmasti meillä, Pihlaja ennakoi.

Lohkon kakkospaikkaa silmällä pitäen Suomen päävastustajat turnauksessa ovat Serbia ja Hollanti. Voitto on kuitenkin tavoitteena myös torstaina Venäjää vastaan.

- Käsikirjoitus on varmaankin selvä, että Venäjä hallitsee enemmän palloa. Peli lähtee kuitenkin käyntiin 0-0-tilanteesta, Pihlaja korostaa.

Suomen ja Venäjän välinen ottelu alkaa torstaina Suomen aikaa kello 19.00. Kaikki turnauksen ottelut näkyvät suorana lähetyksenä osoitteessa www.onsoranje.nl.

Lähde: www.futsal.fi