Ykkönen käynnistyi täydellä kierroksella

28.4.2018

Ykkösessä pelattiin avauskierros lauantaina.

Sarjanousija AC Kajaani avasi kautensa komeasti ottamalla 2-1 (0-0)-voiton AC Oulusta. Willy Stephanus vei kajaanilaiset johtoon heti toisen puoliajan alkajaisiksi, mutta AC Oulu kuittasi heti perään kotijoukkueen omalla maalilla. AC Kajaani iski kuitenkin vielä kertaalleen Risto Kahelinin toimesta ja kuittasi itselleen avauspisteet. FF Jaro avasi kautensa vahvasti hakemalla 2-0 (1-0)-vierasvoiton Klubi 04:stä. Seth Paintsil teki avausmaalin vartin kohdalla ja Christopher Mandiangu sinetöi loppunumerot lisäajalla.

Jacob Bushuen maali toi pisteet EIF:lle, kun se voitti FC KTP:n 1-0 (1-0). HIFK nousi tappioasemasta 2-1 (1-1)-voittoon Hakan vieraana. Anton Popovitch vei koskilaiset rankkarista johtoon, mutta Pekka Sihvola tasoitti kymmenen minuuttia ennen tauko niin ikään rankkarista. Samassa tilanteessa Hakan David Abidor sai punaisen kortin. Ottelun ratkaisu nähtiin 81. minuutilla Daniel Rantasen toimiessa voittomaalin tekijänä. Viitaniemessä JJK ja KPV tasasivat pisteet maalittomalla tasapelillä.

Ykkönen jatkuu ensi viikonloppuna neljällä ottelulla.