TOP-10: Ykkösen 10 parasta pelaajaa

21.4.2011

Miesten Ykkönen pyörähtää käyntiin 28.4., kun HIFK ja Viikingit avaavat kauden paikallisottelulla. Muut joukkueet pelaavat avauskierroksen pelinsä seuraavan viikonlopun aikana.

Kymppipaikka.fin toimitus listasi Ykkösen parhaat pelaajat tulevalle kaudelle.

1. Mika Nurmela, AC Oulu

Nurmela täyttää tänä vuonna 40. Jalka ei ole moneen vuoteen liikkunut enää parhaimpien vuosien tapaan, mutta silti ”Nure” dominoi edelleen kentällä ollessaan. Viime kaudella Veikkausliigassa Nurmela kuului edelleen sarjan parhaimmistoon – kokemus, oikea-aikaiset syötöt ja liikkeet, fyysisyys ja potkutekniikka ovat aivan huippuluokkaa. Ykkösessä samalla tasolle ei pääse kukaan.

2. Drilon Shala, FC Lahti

FC Lahden Drilon Shala on pari viime kautta ollut yksi Veikkausliigan parhaimmista laitapelaajista. Hän on äärimmäisen nopea ja yllätyksellinen pallon kanssa ja pystyy parhaimmillaan voittamaan 80% kaksinkamppailuista. Pelaaja on päässyt eroon myös häntä pitkään vaivanneesta tehottomuudesta. Viime kauden jälkeen Shala etsi paikkaa ulkomailta ja oli suuri yllätys, että jäi Lahteen. Siirtynee kesken kauden muualle, joko liigaan tai ulkomaille.

3. Jukka Vanninen, FC Hämeenlinna

Vanninen siirtyi monen yllätykseksi FC Hämeenlinnan riveihin, jossa hän on aikaisemmin pelannut viisi kautta. FC Lahdessa ”Juice” kuului Veikkausliigan parhaimmistoon omalla pelipaikallaan keskikentän pohjalla. Kokemus, sijoittuminen ja potkutekniikka ovat Ykkösessä huipputasoa – Jos Vanninen pysyy ehjnä, Hämeenlinna voi säilyä.

4. Frank Jonke, AC Oulu

AC Oulun isokokoinen keskushyökkääjä Frank Jonke iski viime kaudella Veikkausliigassa kahdeksan maalia. Tilastoa kuitenkin hieman väärentää Honkaa vastaan syntyneet neljä osumaa – pääosan kaudesta maalihanat olivat jumissa. Jos Jonke saa ne Ykkösessä auki, maaleja saattaa syntyä jopa maali per peli tahtia. AC Oulun palapelissä yksi tärkeimmistä pelaajista sentterin paikalla.

5. Heikki Pulkkinen, FC Viikingit

Pulkkinen pelaa kolmatta kauttaan FC Viikingeissä. Keskikentän pohjalla parhaiten viihtyvän ”Hessun” edelliset vuodet ovat olleet rikkonaisia loukkaantumisten takia. Kentällä ollessaan Viikinkien peli on kuitenkin ottanut aina vähintään askeleen tai kaksi parempaan päin. Kaksinkamppailuja ja pääpalloja Pulkkinen ei ole Ykkösessä vielä hävinnyt.

6. Irakli Sirbiladze, KPV

Georgialaishyökkääjä voitti viime kaudella Ykkösen maali- ja Veikkauspörssin. Kauden jälkeen häntä vietiin useampaankin liigajoukkueeseen, mutta monen yllätykseksi ura jatkuu vielä KPV:ssa. Sirbiladze on äärimmäisen monipuolinen hyökkääjä, joka pystyy iskemään maaleja varsin tehokkaasti. Sirbiladze on KPV:n ylivoimaisesti tärkein pelaaja ja taistelee Jonken kanssa sarjan parhaan hyökkääjän tittelistä.

7. Otto-Pekka Jurvainen, PK-35 Vantaa

Otto-Pekka Jurvainen on yksi Ykkösen aliarvostetuimmista pelaajista. 26-vuotias pelaaja on vuosien myötä tippunut laitapakiksi – hyökkäysvoimaa siltä paikalta on aina riittänyt, mutta nyt myös puolustaminen sujuu. Suurin osa PK:n hyökkäyksistä ja vaarallisista tilanteista käynnistyy Jurvaisen kautta. Jurvainen kuuluisi monessa liigajoukkueessa avauskokoonpanoon laitapakkina.

8. Adriano, PS Kemi

Jos katsotaan vain vanhoja meriittejä, Adriano olisi TOP3:n joukossa. Nyt brassihyökkääjän pelikunto on kuitenkin arvoitus, sillä viimeiset vuodet ovat menneet pitkälti penkillä Norjassa ja Ruotsissa. Viime vuoden kokenut hyökkääjä pelasi Brasiliassa, joten nykyinen iskukyky on täysi arvoitus. Jos monipuolinen ja isokokoinen ”Adi” saa itsensä kuntoon, maaleja syntyy hyvää tahtia.

9. William De Mattia, FC PoPa

”Dema” pelasi viime kauden alkupuolen lainalle Tampere Unitedin ja käänsi joukkueen kurssin hyvillä esityksillään. Loppukaudeksi mies napattiin HJK-paitaan, mutta esitykset jäivät hieman värittömiksi. Ykkösessä Dema pystyy dominoimaan pelejä keskikentällä, jos ajatukset eivät ole siirrossa isommille areenoille. Taitava, ovela ja hyvän laukaisu- ja syöttötaidon omaava brassipelaaja.

10. Tomi Nyman, FC Viikingit

FC Viikinkien toppari Tomi Nyman on ajoittain jopa täysin suvereeni omalla pelipaikallaan. Isokokoinen pelaaja hoitelee kaksinkamppailut ja pääpallot kovalla prosentilla. Myös hyökkäyspäässä Nyman on vaarallinen ja tälläkin kaudella hän tekee muutaman todella tärkeän maalin. Pieniä puutteita pelinavaamisessa, mutta puolustussuuntaan Ykkösen paras toppari.

Kymppipaikka.fi / Toimitus