SJK vahvisti valmennusryhmäänsä

SJK vahvisti valmennusryhmäänsä

04.5.2017

SJK hakee Sixten Boströmin johtamaan valmennusryhmään uusia vahvistuksia ja mukaan on liittynyt kaksi uutta jäsentä. 

Jalkapallon data-analyytkko Axel Storbacka ja espanjalainen jalkapallovalmentaja Rodrigo Hernando Gonzaléz ovat toistaiseksi koeajalla ja lopullinen päätös jatkosta tehdään myöhemmin.

Rodrigo Hernando on 35-vuotias espanjalainen jalkapallovalmentaja, jolla on usean vuoden kokemus juniorivalmennuksesta Espanjassa Malagán organisaatiossa sekä Dubain Spanish Soccer Schoolista. Aikuisten puolella hän on valmentanut Mongolian pääsarjassa ja kakkosvalmentajana Portugalin pääsarjassa pelaavassa Estorilin joukkueessa. Hänellä on UEFA-Pro -lisenssi sekä yliopistotason tutkinto urheiluvalmennuksesta.

Helsingistä lähtöisin oleva Axel Storbacka on koonnut oman tietokantansa Veikkausliigan ja SJK:n pelitapahtumista ja niihin vaikuttavista seikoista. Näihin tietoihin perustuen hän on kehittänyt Expected Goals -mallin, joka on todennäköisesti Suomessa ainoa laatuaan. Jalkapallon data-analyysia käytetään apuna taktisella tasolla, pelaajien suoritusten mittauksissa sekä rekrytoinnissa. Maailmalla vastaavaa mallia käyttävät useat huippuseurat.

Lähde: www.sjk2007.fi