RoPS:lle huippuvahvistus - Taiwo palaa Veikkausliigaan!

RoPS:lle huippuvahvistus - Taiwo palaa Veikkausliigaan!

07.3.2018

Yksi alkavan Veikkausliigakauden suurimmista siirtouutisista kuultiin tänään Napapiiriltä. Taye Taiwo, 32, edustaa ensi kaudella Rovaniemen Palloseuraa.

RoPS on Taye Taiwolle järjestyksessä toinen seura, jota hän edustaa Veikkausliigassa. Taiwo tuli suomifutiksen seuraajille erittäin tutuksi kausilta 2015 ja 2016, jolloin hän pelasi Helsingin Jalkapallon väreissä.

Ennen Suomeen siirtymistään Taiwolla oli allaan kuusi kautta Ranskan pääsarjassa Olympique de Marseillen organisaatiossa. Meriittilistalta löytyy myös sekä Italian että Turkin pääsarjaa ja yli 50 ottelua Nigerian maajoukkueessa.

Viime kaudelta Taiwo keräsi isoja minuutteja sekä Sveitsin että Ruotsin pääsarjasta.

- Taye on kentällä selkeä johtaja ja voittajatyyppi, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela kuvaa uutta pelaajaansa. Taiwo tuli Koskelalle tutuksi jo heidän yhteisiltä HJK-vuosiltaan.

- Hän on erittäin fyysinen pelaaja ja ylipäätään hyvä jalkapalloilija. Tayella on vahva vasemman jalan laukaus, joten hän tulee olemaan erinomainen täsmäase myös meidän erikoistilanteisiin.

Kuluvan talven Taiwo on harjoitellut nykyisessä kotikaupungissaan Milanossa. Toni Koskelan yhteydenotto kesken harjoitusjakson oli miehelle iloinen yllätys.

- Toni muodosti jo HJK:ssa kanssa erinomaisen valmennuskaksikon Mika Lehkosuon parina. Kun Toni jokin aika sitten kysyi, olisinko kiinnostunut RoPS:sta, päätös oli minulle todella helppo, Taiwo kertoo.

- Minua motivoi työnteko. Tämä on myös todellinen unelma-ammatti olla jalkapalloilija. Koskaan ei voi tietää, mistä maasta itsensä seuraavana päivänä löytää, ja nyt saan tuoda osaamiseni Rovaniemen Palloseuraan.

Pelipaikaltaan Taiwo on lähtökohtaisesti vasen laitapuolustaja, mutta hän pystyy huolehtimaan myös topparina tontin. RoPS:n puolustuksen linjaan Taiwo tuo mukanaan kaivattua kokemusta.

- Olen jo oppinut, että jokaista ottelua ei aina voi voittaa, mutta jokaisessa ottelussa voi antaa kaikkensa, Taiwo kuvaa omaa pelifilosofiaansa.

Lähde: www.rops.fi