(C) Risto Oksanen

RoPS jatkaa Veikkausliigan kärjessä

14.5.2018

Veikkausliigassa miteltiin yhteensä neljä ottelua sunnuntain ja maanantain aikana. RoPS jatkaa sarjakärjessä voitettuaan kärkiottelussa KuPS:n.

RoPS:n vahva alkukausi sai jatkoa 2-0 (1-0)-voitolla KuPS:sta. RoPS meni johtoon KuPS:n omalla maalilla. KuPS:n iltaa synkisti Ruben Gabrielin ulosajo tunnin kohdalla ja lopulta rovaniemeläisten lisäajalla varmisti Filip Ivanovski. IFK Mariehamnin nousuvire sai jatkoa, kun se voitti kotikentällään Ilveksen 2-0 (1-0). Aleksei Kangaskolkka onnistui avausjaksolla ja ottelun lopulla Simon Silverholt sinetöi IFK:n voiton.

PS Kemi katkaisi tappioputkensa, muttei ei yltänyt voittoon, kun se tasasi pisteet TPS:n kanssa 2-2 (2-1). PS Kemi meni heti ottelun alussa johtoon Victor Shevchenkon maalilla, mutta Onni Valakari pääsi tasoittamaan ottelun. Tauolle mentiin kuitenkin PS Kemin johdossa, kun Justus Lehto teki maalin juuri ennen taukovihellystä. Toisen puoliajan alussa koettiin ikävä tilanne, kun PS Kemin maalivahti Oskari Forsman loukkaantui törmäystilanteessa ja menetti hetkeksi tajuntansa. Forsman kannettiin paareilla kentältä ja Mikko Vilmunen tuli tolppien väliin. TPS:n tasoitusmaalin hieman myöhemmin iski Oskari Jakonen. PS Kemin niskaan kaadettiin lisää kylmää vetää ottelun lopulla, kun Aliyu Abubakr sai toisen keltaisen korttinsa ja joutui suihkuun.

Viikonvaihteen ottelut lyötiin pakettiin maanantaina, kun VPS ja FC Honka iskivät yhteen Vaasassa. Javi Hervas vei espoolaiset rankkarista johtoon ensimmäisen puoliajan alussa ja VPS:n tasoitusta saatiin odottaa 78. minuutille, kun Sebastian Strandvall huudatti kotiyleisöä. Näin Vaasassa päädyttiin 1-1-pistejakoon.

RoPS johtaa sarjaa ja HJK on pelin vähemmän pelanneena kolme pistettä perässä. Sen jälkeen tasapisteissä seuraavat KuPS ja FC Lahti. Lahtelaiset ovat pelanneet kuitenkin kaksi peliä vähemmän kuin RoPS. Hännillä on PS Kemi ennen turkulaisseuroja.