KuPS hankki Huuhkaja-topparin

KuPS hankki Huuhkaja-topparin

05.7.2018

KuPS vahvistaa rivejään siirtoikkunan aukeamisen kynnyksellä. 195-senttinen keskuspuolustaja Juho Pirttijoki (21) siirtyy kuopiolaisjoukkueeseen Allsvenskan-seura GIF Sundsvallista.

Nuoren suomalaistopparin lainasopimus on alustavasti sovittu päättyväksi Veikkausliigakauden 2018 loputtua. Pirttijoki oli vielä tiistaina illalla ruotsalaisseuran kokoonpanossa, kun GIF Sundsvall voitti Siriuksen maalein 3-1. Puolustajajärkäle on matkustanut jo Suomeen ja on edustuskelpoinen 10.7. alkaen FIFA:n kansainvälisen siirtoikkunan jälleen auetessa.

Pirttijoki teki A-maajoukkuedebyyttinsä tammikuussa 2018 Huuhkaja-luotsi Markku Kanervan alaisuudessa. Puolustaja kuuluu myös Juha Malisen johtaman U21-maajoukkueen vakiopelaajiin ja toimii joukkueen kapteenina.

Pirttijoki debytoi Veikkausliigassa kaudella 2016 Jani Honkavaaran alaisuudessa HIFK:n paidassa lyöden itsensä heti läpi sarjan puolustajaeliittiin. Erinomaiset otteet huomattiin kauden päätteeksi myös ulkomailla ja hänet hankittiin kesken sopimuskauden kolmevuotisella sopimuksella Ruotsin pääsarjaan GIF Sundsvalliin.

Lähde: www.kups.fi