HJK:ssa tapahtuu: Lappalainen Italiaan, Tim Väyrynen Klubiin

HJK:ssa tapahtuu: Lappalainen Italiaan, Tim Väyrynen Klubiin

17.7.2019

Lassi Lappalainen siirtyy HJK:sta Italian Serie A:n Bolognaan. Tim Väyrynen puolestaan siirtyy HJK:hon.

Lassi Lappalaisen ura jatkuu italialaisessa Bologna FC:ssä. Lappalainen siirtyy pysyvällä siirrolla Bolognaan ja siirto astuu voimaan keskiviikkona 17.7.2019.

HJK saa siirrosta merkittävän korvauksen ja sopimus sisältään myös merkittävän jatkosiirtopykälän.

HJK ja Bologna keskustelivat pitkään erityisesti siirron aikataulusta urheilullisesta näkökulmasta. HJK sai aikataulullisesti ja muutenkin ehdoiltaan juuri sen, mitä esitti kaikille osapuolille parhaaksi ratkaisuksi. Myös kauden jälkeen HJK olisi saanut lähes 300 000 euroa FIFA:n Training Compensationin mukaisesti, mutta tämä ajankohta on pelaajalle ja kaikille osapuolille paras mahdollinen.

HJK vahvistaa hyökkäystään, kun Hongan kasvatti Tim Väyrynen, 26, liittyy Klubin miehistöön.

– Fiilikset on korkealla! Tämä on loistava mahdollisuus minulle ja joukkueelle ja toivon, että onnistun. Odotan erittäin paljon tätä. Mulla on takana muutama hankala vuosi, mutta olen tehnyt paljon kovaa työtä ja nyt on aika näyttää se. Haluan onnistua mahdollisimman hyvin ja auttaa joukkuetta ja sitä kautta tehdä Pukit ja päästä takaisin ulkomaille, naurahtelee Tim Väyrynen.

Kausina 2010–2013 pelatessaan Hongassa Väyrynen teki Veikkausliigassa yhteensä 34 maalia ja antoi kuusi maalisyöttöä. Kaudella 2013 Väyrynen voitti Veikkausliigan maalikuninkuuden 17 maalilla ja valittiin kauden liigahyökkääjäksi ja sarjan parhaaksi pelaajaksi.

Hyvät näytöt kotimaassa veivät Tim Väyrysen Saksaan Borussia Dortmund II:een vuonna 2014. Dortmundista Väyrynen siirtyi kausiksi 2015–2017 Dynamo Dresdeniin ja 2017–2018 Hansa Rostockiin. Vuodesta 2018 Väyrynen on pelannut Hollannissa Roda JC Kerkradessa.

www.hjk.fi