FC Lahdelle huippuvahvistus maalille

FC Lahdelle huippuvahvistus maalille

06.4.2018

FC Zenit ja FC Lahti ovat päässeet sopuun maalivahti Aleksandr Vasjutinin lainasopimuksesta.

Vasjutinin laina kestää kesäkuun loppuun. Lahteen 190-senttinen maalivahti saapui ensi kertaa lainalle kesällä 2016. Tuolloin pelilupa ei kerennyt saapua ajoissa ja Vasjutinin debyytti siirtyi viikolla PK-35 Vantaata vastaan pelattuun otteluun. Venäläisen debyytistä tulikin ikimuistoinen, sillä hän puski FC Lahden tasoihin ottelun lisäajalla kulmapotkusta.

FC Lahdessa 23-vuotias maalivahti on pelannut yhteensä 35 ottelua, joista nollapelejä on ollut komeat 14. Viime kaudella Vasjutin kuului FC Lahden kapteenistoon ja oli lahtelaisten puolustuksen viimeinen lukko pelaten 10 nollapeliä 23 otteluun. Venäläinen saapuu paikkaamaan loukkaantuneita Joona Tiaista ja Santeri Pakkasta ja haastamaan Damjan Siskovskia ykkösvahdin paikasta.

Vasjutin saapuu mastojen juurelle ensi viikolla.

FC Lahti ja Nuutti Laaksonen ovat solmineet yhden vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Kouvolan Susien kasvatti on esiintynyt talven aikana hyvin FC Lahti A:n riveissä tehden kuusi maalia. Viime kaudella nuorukainen pelasi FC Lahti Akatemian riveissä 21 ottelua Kakkosessa tehden neljä maalia ja oli muutamaan otteeseen Veikkausliigassa penkillä. 18-vuotias Laaksonen on monikäyttöinen pelaaja. Talven aikana hän on pelannut enimmäkseen laitahyökkääjänä ja Kakkosessa hänet nähtiin maalivahtia lukuun ottama kaikilla pelipaikoilla, mutta luontaisin rooli nuorella lupauksella on laitapuolustajan rooli.

FC Lahti on myös solminut sopimuksen maalivahti Joona Hallan kanssa. Lahtelaiskasvatti on pelannut kevään FC Lahti A:n riveissä. 19-vuotias Halla nousee paikkaamaan loukkaantuneita Joona Tiaista ja Santeri Pakkasta. Pakkanen on varmuudella sivussa pitkälle kesään ja Tiaisen loukkaantumisen todellinen tila selviää ensi viikolla.

Lähde: www.fclahti.fi