FC Lahdelle espanjalaispelaaja

FC Lahdelle espanjalaispelaaja

08.12.2018

FC Lahti ja espanjalainen laitapelaaja Josué Currais Prieto eli Josu ovat solmineet vuoden mittaisen pelaajasopimuksen.

Josu on 25-vuotias ja 176-senttinen. Hän on pelannut juniorina FE Figueresin, Girona FC:n, FC Barcelonan ja RCD Espanyolin organisaatioissa.

Josu pelasi ensimmäiset ottelut aikuisten tasolla Espanyolin reserveissä ja UE Olotissa. Espanjasta hän siirtyi kaudeksi 2013 Suomeen ja Ykkösen Seinäjoen Jalkapallokerhoon. Ensimmäisellä kaudella Josu palkittiin liiganousun lisäksi Ykkösen Vuoden pelaajana. Lisäksi hän ehti voittamaan SJK:n riveissä Liigacupin ja pelaamaan kuusi Veikkausliiga-ottelua ennen siirtoaan Italiaan.

Josu siirtyi Italiasta Puolan pääsarjan kautta Intian Superliigan Kerala Blastersiin. Josu pelasi Blastersin riveissä 14 ottelun sarjassa 11 peliä. Intiasta miehen tie vei Yhdysvaltoihin Wilmingtoniin. Josu palasi seuraavaksi kaudeksi takaisin Intiaan ja Kerala Blastersin paitaan ja pelasi jälleen isot minuutit finaaliin yltäneen seuransa väreissä. Lisäksi Josu on käynyt pelaamassa kotimaassaan ja toistamiseen Yhdysvalloissa ennen Lahtea. Mastokaupungin ylpeyteen hän siirtyy Espanjan neljänneksi korkeimmalta sarjatasolta katalonialaisen UE Llagosteran riveistä. Josu on urallaan edustanut myös Espanjan alle 19-vuotiaiden maajoukkuetta.

www.fclahti.fi