U19-tytöt nimetty maajoukkueleirille

U19-tytöt nimetty maajoukkueleirille

12.1.2019

U19-tyttöjen vuoden ensimmäinen tapahtuma on tammikuun 22. – 25. päivänä Eerikkilässä järjestettävä maajoukkueleiri.

Leiri on tärkeä osa valmistautumista kohti huhtikuun alussa pelattavaa EM-jatkokarsintaa. Suoraa valmistautumista vain karsintaan leiri ei kuitenkaan ole, vaan mukana on vahva pelaajatarkkailukulma myöskään pelaajakehitystä unohtamatta.

- Meillä on nyt alkuvuodesta kaksi leiriä, joille kutsutaan 2000 ja 2001 syntyneitä pelaajia. Totta kai tähtäin on jatkokarsinnassa, mutta näillä leireillä pääsemme tarkkailemaan noin 40 kenttäpelaajaa ja kuutta maalivahtia, tyttöjen huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettinen kertoo.

- Leireihin sisältyy myös pelaajakehitystä eli teemme testejä, annamme palautetta niiden pohjalta ja pelaajille työkaluja arkeen. Eli missään nimessä emme ole vain valmistautumassa tuleviin maaotteluihin.

Nyt edessä olevan leirin valmennusjohto on hiukan poikkeuksellisesti järjestetty, sillä U18-tyttöjen maajoukkueen valmentajahaku on vielä käynnissä. Leiriryhmää vetävät varsinaisesti 2001-syntyneiden kakkosvalmentajana jo aiemmin toiminut Jonne Kunnas ja jo viime syksynä 2000-syntyneiden päävalmentajan tehtävissäkin toiminut Pekko Söderström.

- Jatkossa sitten vastaavilla leireillä on myös uusi valmentaja mukana, nyt mennään näin. Pelaajavalinnat leirille on tehty toki yhteistyössä, mutta viime kädessä minä olen niistä vastuussa. Jonne on sitten leirillä päävastuussa, Miettinen toteaa.

Leirille on myös suunnitteilla yksi ottelu, mutta vastustaja ei ole vielä tässä vaiheessa vahvistunut. Miettinen näkee joka tapauksessa nyt edessä olevan leirin ja sitä seuraavan toisen tapahtuman erittäin tervetulleina ajatellen kevään jatkokarsintaa ja yleisemminkin.

- Tämä on tosi hieno asia. Meillä on mahdollisuus nyt nähdä sellaisiakin pelaajia, jotka eivät ole olleet niin paljon mukana maajoukkueissa tai ovat olleet loukkaantuneina tai muuten sivussa ja tekevät nyt paluuta.

- Näitä pelaajia on hieno päästä näkemään tässä ympäristössä.

Jälkimmäinen leiri järjestetään 4. – 8.2. ja ennen Belgiassa huhtikuun alussa pelattavaa EM-jatkokarsintaturnausta U19-tytöt kohtaavat vielä maaliskuussa Portugalin kaksoismaaottelussa.

Joukkue tammikuun leirille:
Emma Immonen PK-35 Vantaa
Kiira Kaivola Ilves
Fanny Söderström VIFK
Eerika Appelqvist FC Honka
Saana Hartikainen KuPS
Alisa Hokkanen PK-35
Joanna Tynnilä TiPS
Ella Pesonen HJK
Nea Silvola HJK
Tuuli Hanhivaara FC Honka
Eevi Sutela PK-35
Alma Forstén JyPK
Heta Olmala ONS
Julia Sainio TPS
Marie Mäkinen PK-35
Heini Laaksonen JyPK
Kia Voutilainen JyPK
Melanie Azodo TiPS
Ruusa Portaankorva ONS
Dana Leskinen TSG 1899 Hoffenheim
Jenna Topra TiPS