Tässä Suomen lohko EM-karsintoihin - "Ei helpoin mahdollinen"

Tässä Suomen lohko EM-karsintoihin - "Ei helpoin mahdollinen"

02.12.2018

Vuoden 2020 miesten EM-lopputurnauksen karsintalohkot arvottiin sunnuntaina 2. joulukuuta Dublinissa.

Euroopan jalkapalloliitto UEFAn 55 jäsenmaata arvottiin kuudesta arvontakorista kymmeneen karsintalohkoon, jossa viidessä on viisi joukkuetta ja viidessä kuusi. Kunkin lohkon kaksi parasta selviää kesän 2020 lopputurnaukseen.

Huuhkajat arvottiin kolmannesta arvontakorista lohkoon J, jossa on kuusi joukkuetta. Ylemmistä arvontakoreista lohkoon arvottiin Italia sekä Bosnia ja Hertzegovina, alemmista arvontakoreista puolestaan Kreikka, Armenia ja Liechtenstein.

EM-karsinnat alkavat maaliskuussa 2019 ja päättyvät marraskuussa 2019. Lohkojen otteluohjelmat valmistuvat vielä sunnuntain aikana.

Huuhkajat lähtee tavoittelemaan historiallista lopputurnauspaikkaa EM-karsintojen kautta, mutta taskussa on myös ”varapatruuna” Nations Leaguen lohkovoiton myötä. Mikäli paikka kisoihin ei aukea suoraan, Huuhkajat pelaa vielä lopputurnauspaikasta playoffseissa keväällä 2020.

- Ei unelmalohko, mutta ei myöskään katastrofi. Ei helpoin mahdollinen, mutta olen suhteellisen tyytyväinen, Markku Kanerva totesi arvonnan päätyttyä.

- Näen, että meillä on mahdollisuus voittaa tuosta lohkosta kenet tahansa, mutta se vaatii nappipelejä. Uskon myös, että lohkossa tulee paljon ristiin pelaamista. Aika tasaisia joukkueita. Armenia varmasti sekoittamaan pakkaa ja miksei Liechtenstein myös.

www.palloliitto.fi