Suomalaispelaajilla hiljaiset siirtomarkkinat

03.2.2011

Suomalaispelaajien ympärillä käytiin rutkasti keskustelua tammikuun siirtoikkunan aikana, mutta lopulta liikehdintä oli varsin vaisua. Riskin veljeksien siirrot varastivat suurimmat huomiot.

Riku Riski siirtyi 3,5-vuotisella sopimuksella puolalaisen Widzew Łódźin riveihin. Pikkuveli Roope siirtyi sitä vastoin Serie A –joukkue AC Cesenan paitaan. Samaan seuraan siirtyi myös Jusu Karvonen, joka vasta kesällä siirtyi Italiaan Tarantoon. Karvosen kanssa Tarantossa pelannut Ville Taulo sitä vastoin siirtyi Sakari Mattilan seuraksi Bellinzonaan Sveitsiin.

Alexei Eremenko junior jäi lopulta Mixu Paatelaisen alaisuuteen Kilmarnockiin ja sai seurakseen maalivahti Anssi Jaakkolan Slavia Prahasta. Roman Eremenko oli myös siirtohuhujen kohteena ja yhtenä vaihtoehtona väläyteltiin Schalkea, mutta tällä kertaa siirto jäi toteutumatta.

Hetemaj’n veljeksistä Mehmet tavoitteli paikkaa Serie A:ssa Brescian riveistä, mutta siirto isoveljen kanssa samaan seuraan kariutui Albinoleffen vaatimaan siirtosumaan.

Mikael Forssellin ja Shefki Kuqin ympärillä kohistiin paljon, mutta kummankin osalta siirto jäi toteutumatta. Kuqi ja Swansea tosin irtisanoivat sopimuksensa ja Sheriffi on vapaa etsimään itselleen uutta seuraa. Vahvasti syksyn A-maaotteluissa pelanneen Forssellin tie sitä vastoin näyttää olevan pahasti tukossa, sillä peliaikaa ei Hannoverissa ole luvassa. Juha Hakolan huhuttu siirto Italiaan ei myöskään ottanut tuulta alleen.