Pikkuhuuhkajat valittu Espanjan leirille

Pikkuhuuhkajat valittu Espanjan leirille

14.3.2019

Suomen U21-maajoukkue leireilee 18.-26.3. Marbellassa Espanjassa ja kohtaa Norjan ja Bulgarian maaotteluissa, jotka näkyvät suorana myös VeikkausTV:ssä.

Pikkuhuuhkajat jäi syksyllä päättyneissä EM-karsinnoissa lohkossaan neljänneksi, eikä näin ollen selvittänyt tietään kesän lopputurnaukseen. Uusi projekti kohti vuoden 2021 kisoja avattiin tammikuussa.

Juha Malisen joukot kohtasivat Eerikkilän leirillä harjoitusotteluissa Veikkausliigassa pelaavan Ilveksen ja Ykköseen kaudeksi 2019 tippuneen TPS:n.

Tammikuun leiri ei ollut kansainvälisinä pelipäivinä, joten mukana oli pääosin Suomessa pelaavia nuoria. Maaliskuun lopun tapahtumaan Malinen puolestaan pystyi valitsemaan kaikki haluamansa pelaajat.

- Karsinnat tulevat kestämään kaksi vuotta, joten tilanne voi elää paljonkin muun muassa sen mukaan miten pelaajat saavat seuroissaan vastuuta. Minun ”isolla listallani” on 48 nimeä. Osa pelaajista oli mukana tammikuussa ja nyt lähdemme liikkeelle tämän hetkisellä ykkösnyrkillä, Malinen kertoo Palloliiton sivuilla.

- Sain leirille mukaan melkein kaikki ketkä toivoinkin, Kaan Kairinen ja Timo Stavitski jäivät sivuun loukkaantumisten vuoksi. Lassi Lappalainen taas on nostettu Huuhkajiin ja sehän on meidän tavoite, että pelaajat nousevat A-maajoukkueeseen.

Suomi matkaa Espanjaan maanantaina 18.3. ja kohtaa 22.3. Norjan ja 25.3. Bulgarian. Tapahtuma on tärkeä osa valmistautumista syyskuussa alkaviin EM-karsintoihin. Pikkuhuuhkajien lohkoon on arvottu Tanska, Romania, Ukraina, Pohjois-Irlanti ja Malta.

- Tulemme käymään leirin aikana läpi perusajatuksiamme, kuten miten prässäämme, murtaudumme ja avaamme peliä. Olennaista on myös nopeat tilanteenvaihdot molempiin suuntiin. Norja ja Bulgaria ovat meille hyvät ja erilaiset vastustajat.

- Norja saattaa pelata kolmen topparin systeemillä, prässäävät ylhäältä ja ovat varsinkin vastahyökkäyksissä erittäin nopeita ja tehokkaita. Bulgaria on myös aktiivinen prässissä, mutta heidän pelin hallintavaihe on hidas verrattuna Norjaan.

Kesän 2021 Unkarin ja Slovenian EM-lopputurnaukseen etenee ensimmäistä kertaa 16 joukkuetta, eli neljä enemmän kuin aiemmin.

Ottelut Suomen aikaa:

22.3. klo 20 Suomi-Norja, Stadium Marbella
25.3. klo 15 Suomi-Bulgaria, Stadium Marbella

Suomen joukkue:
Hugo Keto Waterford FC
Rasmus Leislahti FC Honk
Juhani Pikkarainen KPV
Onni Valakari Tromsö IL
Aapo Halme Leeds United
Niilo Mäenpää FC Inter
Joel Mattsson HIFK
Lucas Lingman RoPS
Juho Hyvärinen RoPS
Kalle Katz RoPS
Valtteri Vesiaho HJK
Joonas Sundman SJK
Jasin Assehnoun FC Lahti
Eetu Vertainen HJK
Jaakko Oksanen Brentford FC
Aapo Mäenpää IFK Mariehamn
Kevin Kouassivi-Benissan HJK
Abukar Mohamed SS Lazio
Saku Ylätupa AIK
Marcus Forss Brentford FC
Mikael Soisalo SV Zulte Waregem
Benjamin Källman Vendsyssel FF

Lähde: www.palloliitto.fi