(C) Veikkausliiga

Pikkuhuuhkajat nousi voittoon Virosta

16.1.2015

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue avasi Pietarin kansainvälisen turnauksen 2-1 (0-0)-voitolla Virosta. Suomen molemmat maalit teki Dani Hatakka.

Suomi sai ensimmäisen puoliajan vaarallisimman paikkansa noin 20 minuutin kohdalla. Sauli Väisänen taisteli menettämänsä pallon takaisin ja virolainen joutui rikkomaan häntä.  Moshtagh Yaghoubi lähti vapaapotkusta nopeaan vastaiskuun ja syötti pystyyn Youness Rahimille. HIFK-hyökkääjä ohitti vastustajat ja pääsi syöttämään vasemmalta noin seitsemästä metristä. Pallo oli jo lähellä maaliviivaa, mutta maalivahti nappasi pallon ennen suomalaisviimeistelijöitä.

Rahimi pääsi yrittämään puolen tunnin kohdalla oivasta pitkästä pystysyötöstä. Nosto painui kuitenkin oikealta ohi maalin. Nnaemeka Anyamele pääsi yrittämään hetki edellisestä. Puolustaja kuljetti ja leikkasi keskelle, mutta veto jäi vaisuksi ja maalivahti liimasi sen.

- Ensimmäinen 20 minuuttia oli kontrollissamme. Sen jälkeen teimme huonoja valintoja, tuli harhasyöttöjä ja Viro pääsi peliin mukaan. Saimme kuitenkin ensimmäisellä jaksolla jo hyviä pystyjuoksuja, mutta viimeistely ei onnistunut, olimme tehottomia, päävalmentaja Tommi Kautonen totesi Palloliiton sivuilla.

Viro sai ensimmäisellä 45-minuuttisella muutamia keskityksiä laidoilta, mutta Pikkuhuuhkajat purki tai blokkasi ne varmasti. Puoliajan lopussa virolaishyökkääjä pääsi pitkään juoksuun, mutta Väisänen riisti pallon.

Viro meni ottelussa johtoon 51. minuutilla. Joukkue hyökkäsi oikealta ja kova veto painui yläkulmaan. Suomi tasoitti kuitenkin heti perään. Jere Aallikko toi pallon vasempaan laitaan ja jatkoi sen matalana maalille. Virolaispuolustus sai jalkansa väliin ja Simon Skrabb asteli antamaan tuomitun kulmapotkun. Tämän verkonperukoille puski toppari Dani Hatakka.

- Toisen puoliajan alku oli tasainen, mutta Viro pääsi johtoon. Sen jälkeen terästäydyimme ja hallitsimme pelin loppuun saakka, luotsi arvioi.

Suomi sai hyvän maalipaikan 70. minuutilla. Vasemmalta lähtenyt ristipallo tavoitti Jerry Voutilaisen, joka pelasi Skrabbille jalkaan. Maalivahti torjui Åtvidabergin pelaajan laukauksen kulmaksi. Suomi sai viimeisen vartin aikana pelivälineen virolaisten linjan taakse, mutta näistä lähteneet viimeistely-yritykset eivät onnistuneet. Fredrik Lassas toi hyökkäyksen ylös ja tavoitti syötöllään Jasse Tuomisen. Lahtelaisen veto nousi yli maalin.

Voitto-osuma tuli aivan ottelun loppuhetkillä. Skrabb antoi jälleen kulman, tällä kertaa etutolpalle. Pallo jatkettiin siitä keskelle viiden metrin viivan sisäpuolelle, josta sen sisään laukoi Hatakka.

- Saimme turnaukselle hyvän aloituksen voitolla. Teimme kaksi erikoistilannemaalia. Jätkät pelasivat niissä juuri niin kuin pitikin.

- Pelissä näkyi ajoittain asioita, joita haimme. ”Mosa” pystyi parhaiten laittamaan syöttöjä vastustajan selustaan. Niitä olisi vain pitänyt tulla enemmän. Yaghoubi oli tänään hyvä ja saikin pelin parhaan palkinnon, Kautonen kertoi.

Pikkuhuuhkajat kohtaa seuraavaksi Turkmenistanin huomenna lauantaina. Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 15.30.

- Pelituntuman puute näkyi tänään. Pystymme varmasti parempaan. Tämä oli ensimmäinen matsi ja tästä on hyvä jatkaa. Tarkoitus oli laittaa huomenna avaukseen kaikki, jotka olivat tänään vaihdossa. Matej Hradecky sairastui kuitenkin tänään kuumeeseen, eikä hän voi pelata.

Viro-Suomi 1-2 (0-0)
1-0 51’
1-1 54’ Dani Hatakka
1-2 90+2’ Hatakka

Suomen kokoonpano
1 Otso Virtanen
2 Dani Hatakka
5 Sauli Väisänen C
6 Armend Kabashi ->> 57. 9 Kimmo Hovi
7 Moshtagh Yaghoubi
10 Simon Skrabb
11 Jere Aallikko ->> 57. 8 Fredrik Lassas
13 Jerry Voutilainen
15 Nnaemeka Anyamele
18 Matias Ojala
20 Youness Rahimi ->> 64. 21 Jasse Tuominen

Vaihdossa
3 Lassi Nurmos
4 Mikko Viitikko
12 Saku Eriksson
14 Patrick Aaltonen
16 Matej Hradecky
17 Robert Taylor
19 Eero Tamminen
22 Tommi Saarinen

Lähde: www.palloliitto.fi