Pikkuhuuhkajat kärsi niukan tappion Bulgarialle

26.3.2019

U21-maajoukkueen Marbellan leirin päättävä maaottelu päättyi maanantaina 0-1 (0-1)-tappioon Bulgarialle.

Suomi loi pelin ensimmäisellä minuutilla huippupaikan. Mikael Soisalo laukoi boksista, mutta maalivahti torjui kudin kulmaksi. Suomi pelasi yhdeksännellä minuutilla hetken vajaalla, kun toppari Juhani Pikkarainen oli paikkailtavana. Bulgaria pääsi laukomaan vaarallisesti boksista, mutta Hugo Keto torjui kulmaksi. Iskun päähän saanut Pikkarainen ei pystynyt jatkamaan peliä ja jätti kentän vartin kohdalla. Hänen tilalleen toppariksi vaihdettiin Kalle Katz.

Bulgaria hyökkäsi ja laukoi hyvin puolen tunnin kohdalla, mutta Keto torjui kulmaksi. Suomella oli vaikeuksia saada omaa peliään rullaamaan. Bulgaria siirtyi ottelussa 1-0-johtoon 30. minuutilla. Juho Hyvärisen purku maalin edestä jäi 16-rajan tuntumaan ja vastustaja sai pallon ja laukoi sen oikeaan alakulmaan.

Katz taklasi vastustajaa 16-rajan tuntumassa, lähellä päätyviivaa ja Bulgaria sai vapaapotkun. Pallo löysi takaviistosta bulgarialaispelaajan, mutta tämän laukaus painui reilusti yli maalin. Bulgaria pääsi seuraavaksi nopeaan vastaiskuun, mutta Jaakko Oksanen seurasi pelaajan hyvin ja tämän laukaus meni lopulta ohi vasemmasta alakulmasta.

Bulgaria sai jälleen 38. minuutilla vapaapotkun 17-metristä, mutta Keto torjui sekä suoran laukauksen että jatkopallon. Soisalo keskitti 40. minuutilla ja Marcus Forss puski, mutta bulgarialaisvahti venyi torjuntaan.

Bulgarialaispelaaja pääsi toisen puoliajan alussa karkaamaan Suomen puolustuksen välistä. Pallo viuhui lopulta lähellä maaliviivaa, mutta ei mennyt verkkoon asti. Suomi hyökkäsi hyvin Forssin, Saku Ylätuvan ja Soisalon johdolla, mutta Bulgaria blokkasi viimeistely-yrityksen boksista.

Soisalo nousi laidalta 53. minuutilla nopeasta sivurajaheitosta, mutta maalivahti pääsi väliin Forssia tavoitelleeseen syöttöön. Bulgaria keskitti matalana maalille reilun tunnin kohdalla, mutta hyökkääjä ei ehtinyt palloon ja peli jatkui Suomen maalipotkulla.

Suomi sai vapaapotkun oikealta, päätyrajan tuntumasta. Bulgaria kuitenkin purki Lucas Lingmanin keskityksen. Suomen toinen puoliaika oli ensimmäistä parempi, mutta kokonaisuutena ottelu oli vaikea.

Suomi voitti leirin avausottelussa Norjan 8-3. Joukkue on seuraavan kerran koolla kesäkuussa ja EM-karsinnat alkavat syyskuussa.

Suomi – Bulgaria 0-1 (0-1)