Iina Salmi siirtyy Ruotsiin

Iina Salmi siirtyy Ruotsiin

05.11.2015

PK-35 Vantaan ja Suomen A-maajoukkueen Iina Salmi siirtyy Ruotsin mestarijoukkue FC Rosengårdin riveihin.

Sopimus kattaa seuraavat kaksi kautta.

- Kävin harjoittelemassa viime kauden jälkeen Tukholmassa Hammarbyn kanssa, reissu opetti paljon, mutta päätimme, että hyvä vuosi kotoisessa liigassa olisi vielä se paras vaihtoehto. Sain PK:ssa mitä hain ja tutkimme vaihtoehtoja, salmi sanoo OrsaSportin sivuilla.

PK:n CL-pelien jälkeen alkoikin tapahtua.

- Pelit menivät minulta hyvin, mutta kyyti oli kyllä todella kylmää. Olin todella iloinen, ihmeissänikin, kun kuulin Rosengårdin kiinnostuksesta. Sen jälkeen asiat menivät vauhdilla eteenpäin ja saimme nopeasti sopimusasiat kuntoon. Olin eilen (keskiviikkona) tutustumassa paikkaan ja tekemässä fyysisen testin, jonka mukaan minulle tehdään ohjelma loppuvuodeksi. Muutan Ruotsiin ja Malmöön sitten vuoden alussa.

FC Rosengård on pelaa ja harjoittelee omalla stadionillaan ja joukkueessa pelaa muiden muassa maailman parhaaksi pelaajaksi viisi kertaa peräkkäin valittu Marta. FC Rosengård on voittanut Ruotsin Damallsvenskanin kolme kertaa peräkkäin. Seuran urheilutoimenjohtajana toimii ruotsalainen naislegenda, peräti 214 maaottelua maalleen pelannut Therese Sjögran, joka oli suuresti siirron takana.

Lähde: www.orsasport.com