Kalle Multanen Ykkösen Veikkauksen kuukauden pelaaja

Kalle Multanen Ykkösen Veikkauksen kuukauden pelaaja

12.7.2017

FC Hakan Kalle Multanen on valittu pelaajien äänestyksessä Ykkösen Veikkauksen kesäkuun kuukauden pelaajaksi. Multanen valittiin pelaajien toimesta myös toukokuun pelaajaksi.

Multanen johtaa tällä hetkellä Ykkösen maalipörssiä yhdeksällä osumallaan. Kesäkuun aikana Multanen teki Hakan kaikki viisi maalia neljässä ottelussa. Multasen maaleilla Haka voitti kärkijoukkueet KPV:n ja FC Hongan sekä pelasi tasan Jaron ja GrIFK:n kanssa.

- Maalitahti ei hiipunut kesäkuussa ja pystyin hyvin jatkamaan maalien tekoa myös kesäkuussa, Multanen kertaa kesäkuuta.

Multasen maalitahti Ykkösessä on hurja. Hän on 107 Ykkösen ottelussa viimeistellyt yhteensä 71 maalia. Multasta kuvaillaan usein maalintekijänä, joka on oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Hän kuitenkin muistuttaa, että se ei pelkästään riitä, vaan maalintekoa täytyy myös harjoitella, että verkko heiluu.

- Olen harjoitellut maalintekoa todella paljon urani aikana. Sitähän peleissä yritetään ja niitä tekemällä voittaa pelejä. Paljon on maalintekoa tullut harjoiteltua ja edelleenkin harjoittelen sitä koko ajan, Multanen valottaa maalivireensä salaisuutta.

Maalivainukaan ei tule pelkästään geeneissä, vaan sekin on tietoisen harjoittelun tulosta.

- On harjoiteltava ja opittava havainnoimaan mistä maaleja yleensä tulee. Se on kimppatyötä koko joukkueen kanssa.

Multanen jakaakin kiitosta joukkuekavereilleen komeasta maalimäärästään.

- En muuten olisi tehnyt yhdeksää maalia, jos tarjoilu ei pelaisi.

Hakan heinäkuu ei ole alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä kahdesta ottelusta on saldona selvä kotitappio AC Oululle sekä tasapeli EIF:n kanssa. Koskilaisten otteista on puuttunut tarvittava tasaisuus.

- Emme ole vain olleet riittävän hyviä. Pari edellistä peliä ovat olleet meiltä heikompia. AC Oulu –peli oli katastrofi ja EIF:iä vastaan meidän olisi pitänyt pystyä voittamaan.

Haka on onnistunut maalinteossa myös kahdessa edellispelissä, mutta harvinaisesti maalitilastossa ei ole näkynyt Multasen nimeä.

- On hyvä, että muutkin onnistuvat tekemään maaleja. On selvä asia, että kauden mittaan maaleja tulee muiltakin ja on vain hyvä asia, että onnistumiset jakautuvat, Multanen muistuttaa.

www.jpy.fi