(c) Kymppipaikka.fi

Futsal Cupin lopputurnaus viikonloppuna – ”Paljon petrattavaa monessa asiassa”

27.2.2015

GFT:n ja Suomen futsalmaajoukkueen kapteeni Panu Autio myöntää, että Futsal Cupin arvostuksen eteen olisi paljon tehtävää monen eri tahon toimesta.

Viikonloppuna Leppävaarassa pelataan naisten ja miesten Futsal Cupin lopputurnaukset. GFT kohtaa omassa välierässään Ilves FS:n.

- Kun tässä vaiheessa jo mennään cuppia, niin totta kai tavoite on voittaa. Pitää kyllä sanoa, että tänä vuonna GFT:ssa ollaan saatu nöyryyttä mukaan toimintaan, kun kärkijoukkueilta on tullut pataan. Ilveskin on voittanut meidän jo kolmesti ja siihen päälle kesäsarja sekä viime vuosien pelit. Ennakkosuosikista tähän peliin ei kahta sanaa ole, Autio toteaa.

Ilves FS on dominoinut viime vuodet kotimaan futsalkenttiä.

- Ilves rankaisee virheistä kovalla prosentilla. Ei siellä mitään supermiehiä ole, mutta he tekevät kimpassa duunin todella hyvin, Autio sanoo.

Miesten toisessa välierässä kohtaavat lauantaina siis Liikunnan Riemu ja Sievi Futsal.

- Sievi on materiaaliltaan tällä hetkellä paras joukkue. Jos Riemu saa hyvän hengen päälle kentällä, siinä voi piileä yllätysmahdollisuus, GFT-pelaaja pohtii.

Arvostus lähtee pelaajista

Futsal-Liiga on ottanut Ylen TV-lähetysten myötä ison askeleen eteenpäin näkyvuudessä. Futsal Cup tuntuu kuitenkin olevan vain pakollinen menoerä monelle joukkueelle, ja jopa liitolle.

- Cup on loistava konsepti, jota on pelattu eri maissa jo vuosikymmeniä. Cup herättää aina intohimoja yli lajirajojen. Futsal Cupin kohdalla on kuitenkin paljon petrattavaa monessa asiassa.

- Kaiken pitää lähteä siitä, että cupia arvostavat ensin pelaajat, joukkueet ja seurat. Moni muu taho voisi samalla sparrata toimintaa cupin suhteen, esimerkiksi myös liitto.

Autio pelasi aikaisemmin urallaan kaksi kautta Espanjan ammattilaiskentillä.

- Toki siellä lajin suosio on ihan eri tasolla. Cup on kuitenkin hyvä esimerkki, että miten se toimii hyvin. Siellä cup-viikonloppu on aina iso juttu. Hallit ovat täynnä ja edellisviikon ennakkotilaisuudessa on joka joukkueesta pelaajia paikalla puvut päällä.

- Jotenkin sitä yleisön kiinnostusta pitäisi lisätä myös täällä. Vähän sellainen hehkutus tuntuu puuttuvan. Futiksessa pohditaan varmaan ihan samoja asioita, Autio sanoo.

Autio kuitenkin korostaa myös seurojen roolia cupin arvostuksen lisäämisessä.

- Seurat yleensä heräävät vasta lopputurnauksen yhteydessä. Kausi on muutenkin raskas taloudellisesti ja cup ehkä koetaan sellaisena ekstrana siihen päälle.

Viime vuonna Futsal Cupin voittaja pääsi edustamaan Suomea Nordic Champions Cupiin.

- Se on hyvä asia, mutta herää kysymys, että tietääkö edes kaikki pelaajat tästä palkinnosta. Itse en ole varma, että onko sama homma myös tänä vuonna, Autio pohtii.

"GFT:n käyrä väärään suuntaaan"

Futsal-Liigassa runkosarja etenee kovaa vauhtia kohti loppua. Tämän jälkeen kahdeksan parasta jatkavat pelejään pudotuspeleissä.

- Liigan kärki on laajentunut ja taso on noussut koko akan. Paikallispeleissä on ollut hyvin yleisöä. Ja esimerkiksi Sievi Futsal ja Leijona Futsal ovat hankkineet kovia pelaajia ihan rahalla. Nämä ovat kaikki tosi positiivisia asioita.

- KaDy sai vielä hankittua Kytölän Mikon takaisin. Moni jengi satsaa nyt ihan kunnolla. Se näkyy myös kentällä.

GFT on tällä hetkellä sarjataulukossa kuudentena. Kärkinelikko on karannut espoolaisilta.

- Käyrä on väärään suuntaan. Tulokset ja sarjataulukko kertovat sen, miten sitä duunia on tehty. Sitä pitää kunnioittaa.

- Paljon pitää parantaa. Meidän on tehtävä treenikentällä enemmän duunia ja saada sitoutuneisuutta vielä enemmän tähän hommaan, Autio summaa.

Futsal Cupin viikonlopun ohjelma

Lauantai, 28.2.2015

Naisten Futsal Cupin välierä 1
12.00 GFT/Prinsessat - FC Sport J

Miesten Futsal Cupin välierä 1
14.30 Ilves FS - GFT

Naisten Futsal Cupin välierä 2
17.00 Ilves FS - MuSa Futsal

Miesten Futsal Cupin välierä 2
19.30 Riemu - Sievi Futsal

Sunnuntai, 1.3.2015

Naisten Futsal Cupin finaali
12.00 Voittaja semifinaalista 1 - Voittaja semifinaalista 2

Miesten Futsal Cupin finaali
15.00 Voittaja semifinaalista 1 - Voittaja semifinaalista 2

Joonas Sarelius
JPY - Pelin ja Pelaajan puolella.