Länsi-Uusimaa: LoPa-luotsille kenkää

17.5.2011

Heikosti Kakkosen kautensa aloittanut Lohjan Pallo on erottanut päävalmentaja Unto Virkkalan.

Uudeksi päävalmentajaksi on nimetty Marko Johansson.

– Ilmoitin tänään (maanantaina) Untolle, ettemme tarvitse enää hänen palvelujaan, LoPan puheenjohtaja Aarto Nevala kertoo Länsi-Uusimaa-lehdessä.

Virkkalalle potkut tulivat yllätyksenä.

– Erottaminen oli aika yllätys. Minusta tuntuu, että LoPassa on joitakin henkilöitä, jotka halusivat minusta eroon, Virkkala ihmettelee samassa lehdessä.

Nevala sanoo Virkkalan potkujen perustuvan luottamuspulaan pelaajien kanssa.

– Joukkueen henki on huono, ja pelaajien ja valmentajan välillä on ollut kitkaa koko kevään. Kokeneet pelaajat valittivat, että Unton vetämät harjoitukset eivät ole kakkosen tasoa. Pelaajat viestittivät, että valmentajan vaihdoksen on tapahduttava vielä ennen keskiviikon vieraspeliä Karjaan BK-46:tta vastaan, Nevala perustelee päätöstään.

Syksyllä LoPan valmentajana aloittanut Virkkala on ihmeissään.

– Homma on toiminut hyvin joukkueen kanssa. Sitä voi kysyä vaikka pelaajilta. Huonoista harjoituksista voi myös kysyä pelaajilta. En halua julkisuudessa spekuloida asioilla, Virkkala sanoi.

LoPan kapteeni Ville Batalha, 23, oli tyytyväinen Virkkalaan.

– Minulla ei ole henkilökohtaisesti mitään Untoa eikä hänen harjoituksiaan vastaan. Sen tiedän, ettei hän saanut tehdä rauhassa valmennustyötään. Hänellä oli erimielisyyksiä joidenkin pelaajien kanssa, sanoi Virkkalan valitsema kapteeni Batalha.

– Ei ole valmentajan vika, että emme ole vielä voittaneet kakkosessa. Olemme hävinneet pelaajien henkilökohtaisten virheiden takia. Nyt on vaan saatava fiilis nousemaan, ja keskiviikkona lähdemme kaatamaan BK:ta.

Johansson saa kakkosvalmentajakseen Veli-Pekka Nurmen, joka oli viime kesän LoPan kapteeni. Alkukauden Naantalin VG:ssä kolmosessa pelannut Nurmi myös pelaa LoPassa.

– Nurmi on hyvä vahvistus alakertaamme.

Lähde: www.lansi-uusimaa.fi