U19-tytöt nimetty EM-jatkokarsintaan

U19-tytöt nimetty EM-jatkokarsintaan

18.3.2019

U19-tyttöjen maajoukkue matkaa maalis-huhtikuun vaihteessa kohti Belgiaa ja EM-jatkokarsintaturnausta.

Päävalmentaja Marianne Miettinen nimesi joukkueensa ja nimilistassa ei suuria yllätyksiä ole. 2001-syntyneiden pelaajien oltua nuoremman ikäluokan mukana aina marraskuun MM-lopputurnaukseen saakka joukkueen hitsaaminen yhteen on ollut alkuvuoden tärkein tehtävä.

- Lähdemme Belgiaan nyt käytännössä samalla ryhmällä kuin oli jo maaliskuun alussa Portugali-otteluissa. Nämä pelaajat ovat nyt pelanneet yhdessä ja tottuneet pelitapaamme, joten tämä oli nyt paras vaihtoehto, Miettinen kertoo Palloliiton sivuilla.

- Toki nyt toivotaan, että loukkaantumisia ei tule, mutta toisaalta meillä on myös varalla erittäin hyviä pelaajia. Tarvittaessa pystymme nostamaan hyvää täydennystä mukaan.

Valmistautuminen on sujunut intensiivisesti helmikuun leiriltä maaliskuun Portugali-otteluihin ja edelleen kohti Belgiaa.

- On hyvä, että olemme pystyneet valmistautumaan näin tiiviillä tahdilla. Läpikäydyt asiat ovat toivottavasti ainakin hyvin mielessä, Miettinen heittää.

- Kaikille pelaajille on kuitenkin annettu vielä yksilöllistä palautetta videoklippien kautta ja annettu myös samalla ohjeita valmistautumisesta näiden viimeisten viikkojen aikana. Kohti Belgiaa lähdemme sitten sunnuntaina 31. maaliskuuta ja ehdimme vielä harjoitella samana päivänä. Avausottelu on sitten edessä keskiviikkona.

Suomi saa turnauksessa vastaansa emäntämaa Belgian lisäksi Puolan ja Sveitsin. Peli on raakaa, sillä ainoastaan voittaja etenee heinäkuussa Skotlannissa pelattavaan EM-lopputurnaukseen.

- Joukkueen taustaryhmä on hankkinut hyvin materiaalia vastustajista ja me mietimme nyt sitä, miten kutakin vastustajaa vastaan lähdemme pelaamaan. Belgiasta ja Sveitsistä saamme toki lisätietoa turnauksen aikana ja avausvastustaja Puolan osalta Jonne Kunnas kävi Turkissa tarkkailemassa Puolan ottelua Tshekkiä vastaan, Miettinen taustoittaa.

Suomen ottelut:
Ke 3.4. klo 19.00 Suomi – Puola National Training Centre, Tubize
La 6.4. klo 13.00 Suomi – Belgia National Training Centre, Tubize
Ti 9.4. klo 13.00 Sveitsi – Suomi Stade Leburton, Tubize

Suomen joukkue EM-jatkokarsintaturnaukseen:
Katriina Talaslahti FC Bayern München
Anna Koivunen HJK
Eerika Hämäläinen HJK
Joanna Tynnilä TiPS
Sanni Ojanen Ilves
Filippa Kilponen PK-35 Vantaa
Nana Yang FC Honka
Julia Haikonen HJK
Emmi Siren TiPS
Tuuli Enkkilä Ilves
Ronja Isokääntä TiPS
Emmaliina Tulkki HJK
Elli-Noora Kainulainen PK-35 Vantaa
Monica Hagström Åland United
Oona Siren TiPS
Katariina Kosola HFA Märsky
Roosa Tuominen Ilves
Jenni Kantanen Ilves
Aino Vuorinen FC Honka
Dana Leskinen FC Honka

Lähde: www.palloliitto.fi