U19-tytöille komea päänahka

U19-tytöille komea päänahka

05.3.2019

U19-tytöt (2000) voittivat Portugalin tuplamaaottelun avausosassa maanantaina 3-1 (1-0)-lukemin. Joukkueet kohtaavat toistamiseen keskiviikkona.

Suomi hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa ja Portugali loi paikkansa nopeista tilanteenvaihdoista. Muutama niistä oli vaarallisia ja muutama johti kulmapotkuihin. Pääosin peliä vei kuitenkin vierasjoukkue ja avausmaali nähtiin reilun puolen tunnin kohdalla.

Suomi riisti omalla alueellaan ja Tuuli Enkkilä pelasi alaspäin Nana Yangille. Puolustajan pystypallo löysi Aino Vuorisen. Hyvä juoksu linjan taakse ja maalivahdin ohitus, jonka jälkeen pallo löysi tiensä varmasti verkon perukoille.

- Portugali puolusti tiiviinä ryhmänä ja yritimme hakea tiloja heidän puolustuksen sisältä. Toisella puoliajalla Portugali nosti prässiään, muutti ryhmitystään ja avaamispeliään. Nämä yhdessä aiheuttivat meille hieman haasteita. Emme löytäneet kunnolla ratkaisuja lyhyellä avaamiseen omalla puolustusalueellamme, päävalmentaja Marianne Miettinen kommentoi Palloliiton sivuilla.

- Hyvä jalkapallojoukkue pystyy kuitenkin reagoimaan tilanteisiin nopeasti ja pelaamaan monipuolisesti. Puhuimme tästä ottelun jälkeen. Portugali siirtyi kolmen alakertaan ja me tunnistimme selustaan jääneet tilat. Pystyimme ohittamaan ensimmäisen prässin puolipitkillä ja pitkillä syötöillä.

Portugali pääsi tasoittamaan 74. minuutilla. Ana Teles laukoi rangaistuspotkun, joka oli tuomittu suomalaispelaajan käsivirheestä, maaliin. Molemmat joukkueet kolauttivat pallon ylärimaan seuraavan minuutin aikana, mutta lukemat taululla säilyivät vielä tovin. Suomelta maalipuihin osui vaihdosta sisään tullut Dana Leskinen.

Suomi sinetöi ottelun viimeisen viiden minuutin aikana. Oona Siren kuljetti kohti puolustuslinjaa ja syötti juuri oikeaan aikaan. Leskinen murtautui ja sijoitti 2-1-lukemat alakulmaan. Leskinen syötti vielä viime hetkillä puolustuslinjan edestä Jenni Kantasen yksin läpi. Kantanen kiersi maalivahdin ja viimeisteli tyhjiin.

- Pääsimme hyödyntämään sitä, että heidän puolustuslinjansa nousi niin ylös, luotsi kehui.

Joukkueet kohtaavat toistamiseen keskiviikkona. Ottelut ovat tärkeä osa valmistautumista huhtikuun alun EM-jatkokarsintaan, jossa vastaan tulevat Puola, Belgia ja Sveitsi.

- Meidän pitää löytää parempia ratkaisuja silloin, kun vastustaja prässää ylhäältä. Haluamme silloinkin pystyä avaamaan lyhyellä. Meidän pitää olla monipuolisia, eli joko purkaa korkea prässi lyhyellä tai välillä taas pelata puolipitkillä. Se tekee vastustajan puolustamisen vaikeammaksi.

- Hyvän joukkueen merkki on se, että sietää vaikeita hetkiä eikä mene paniikkiin. Välillä pelissä tulee jaksoja, jolloin vastustaja on meitä vaarallisempia. Silloin puolustuspelin pitää olla hyvää ja tilanteesta pitää nousta. Me teimme tänään aivan lopussa kaksi maalia, se kertoo pelaajien keskittymisestä ja siitä, että vaihtopelaajat toivat tekemiseen lisäarvoa. Meillä on laaja ryhmä, se on tärkeää.

Keskiviikon toinen kohtaaminen alkaa klo 17 Suomen aikaa.

Portugali-Suomi 1-3 (0-1)
32’ 0-1 Aino Vuorinen
74’ 1-1 Ana Teles rp.
88’ 1-2 Dana Leskinen
90’ 1-3 Jenni Kantanen

Suomen kokoonpano:
1 Katriina Talaslahti
2 Eerika Hämäläinen
5 Sanni Ojanen (C)
6 Nana Yang ->> 63. 4 Filippa Kilponen
7 Elli-Noora Kainulainen ->> 78. 18 Ronja Isokääntä 
8 Oona Siren
9 Roosa Tuominen ->> 64. 20 Dana Leskinen
10 Monica Hagström ->> 46. 15 Julia Haikonen
13 Emmi Siren
14 Aino Vuorinen ->> 63. 11 Jenni Kantanen
19 Tuuli Enkkilä

Vaihdossa:
12 Anna Koivunen
3 Joanna Tynnilä
16 Katarina Kosolo
17 Emmaliina Tulkki

Lähde: www.palloliitto.fi