U19: Suomelle hieno voitto Kreikasta

U19: Suomelle hieno voitto Kreikasta

05.9.2014

Suomen alle 19-vuotiaat (1.1.1996) voittivat Kreikan kaksoismaaottelun ensimmäisessä osassa 2-1 (1-0)-lukemin. Suomen maaleista vastasivat Alex Lehtinen ja Fredrik Lassas. Joukkueet kohtaavat toistamiseen sunnuntaina.

Kreikkalaiset vieraat tulivat otteluun hurjalla sykkeellä. Suomi kuitenkin selvisi alkurynnistyksestä ja pääsi pian rakentelemaan myös omia hyökkäyksiä. Vajaan 20 minuutin kohdalla Suomi avasi hyökkäyksen keskialueen vapaapotkulla ja siirteli palloa hyvin. Viimeistelyä yrittämään pääsi muun muassa Anselmi Nurmela, jonka matalan laukauksen kreikkalaisvahti torjui.

Niklas Friberg nousi sähäkästi vasemmalta laidalta, mutta hänet torpattiin vapaapotkun arvoisesti noin 40 metrissä. Fredrik Lassas nosti erikoistilanteen kohti maalin taka-aluetta, josta sen verkon perukoille puski Alex Lehtinen. Tilanteesta käyntiin vielä lyhyt tuomarien välinen keskustelu, sillä suomalaispelaaja oli tilanteessa varmistamassa maalia ja kreikkalaiset penäsivät paitsiovihellystä. Sitä ei kuitenkaan tullut ja Suomi siirtyi 31. minuutilla 1-0-johtoon.

- Ensimmäisellä jaksolla muutama hyökkäyskuvio oli suoraan treenikentältä. On se kiva, että joskus pääsemme treenaamaan maajoukkueen kanssa, päävalmentaja Jarkko Wiss heitti.

- Vastustaja tuli kovaa alussa, mutta selvisimme siitä. He muuttivat toisella puoliajalla vähän systeemiään ja rupesivat prässäämään. Syöttöketjumme jäivät lyhyiksi, emmekä päässeet syvällä paikkoihin. Mutta kollektiivinen puolustusesityksemme oli hyvä, luotsi kehui.

Kreikka tuli jälleen puoliajan alkuun vahvasti, mutta maalintekoa jatkoi Suomi. Vajaan tunnin kohdalla kotijoukkue riisti pallon keskialueella ja pelasi Simo Majanderille keskityspaikan vasemmalle. Puolustajan jalasta lähtikin hyvä pallo, jonka Lassas puski noin 13 metristä maaliin.

Kreikka pääsi mukaan taisteluun voitosta viisi minuuttia myöhemmin. Kapteeni Deligiannidis Panagiotis antoi kulman oikealta, jonka sisään jatkoi Vergos Nikolaos. Vieraat saivat kiriä aikaan, mutta Suomi piti johtonsa ja otti näin kovan päänahan voittamalla tulevan EM-kisaisännän.

- Tulos kyllä lämmittää mieltä, peli oli vaikea. Vastustaja oli vahva ja taitava, kuten tiesimmekin. Olen otteluun todella tyytyväinen. Puolustimme syvällä omalla alueella vastustajan pelaajia ja jouduimme välillä tuplaamaan tai jopa triplaamaan tilanteita. Pojat toteuttivat hyvin sitä, mitä olimme käyneet läpi.

- Sanoin aiemmin, että meistä alkaa tulla joukkue. Tämä voitto oli juuri sitä, mitä tämä joukkue tarvitsi.

Joukkueet kohtaavat toistamiseen sunnuntaina Nummelan Kuoppanummen urheilukentällä klo 13.

- Nautimme vähän aikaa tästä ja huomenna vuorossa on palautuminen. Muutamia pikkuvaivoja on, muttei mitään isompaa. Kaikki jotka olivat tänään vaihdossa aloittavat sunnuntaina. Haluamme edelleen nähdä kaikkia pelaajia. Se on selkeä valinta, Wiss painotti.

Suomen kokoonpano

12 Miikka Mujunen FC Lahti
2 Sebastian Dolivo HJK
3 Simo Majander Sudet
4 Alex Lehtinen HJK
10 Saku Savolainen KuPS ->> 87. 18 Kevin Larsson FF Jaro
11 Anselmi Nurmela AC Oulu ->> 68. 9 Niklas Blomqvist TPS
13 Waltteri Peltola TPS
14 Niklas Friberg ÅIFK
15 Fredrik Lassas HJK
16 Tuomas Lähdesmäki SJK ->> 68. 7 Petteri Pietola HJK
17 Elias Ahde SJK ->> 68. 8 Ilmari Ylönen KäPa

Lähde: www.palloliitto.fi