U17-maajoukkue hävisi Valko-Venäjälle

U17-maajoukkue hävisi Valko-Venäjälle

25.1.2018

U17-poikien maajoukkue kärsi Minskin turnauksessa 0-1 (0-0)-tappion isäntämaa Valko-Venäjälle.

Suomi aloitti turnausurakan 0-4-tappiolla Belgialle. Toisessa ottelussa joukkue jäi maalittomaan tasapeliin Liettuan kanssa. Valko-Venäjä oli voittanut Belgian 1-0 ja Liettuan 3-0.

Suomi sai ensimmäisellä puoliajalle hyvin rakenneltua peliä, mutta isännät iskivät vahvasti vastaan. Suomalaisista lähimpänä maalintekoa oli Maximo Tolonen. Ensimmäisessä paikassaan SJK-hyökkääjä ei saanut kunnon osumaa palloon. Seuraavaksi Matias Rale antoi hyvän matalan syötön maalin eteen, mutta Tolosen jatko suuntautui liian päin valkovenäläisten maalivahtia.

Suomalaisten toisen puoliajan ehdottomasti parhaan paikan loi jälleen Tolonen. Vikkelä hyökkääjä laukoi omasta kuljetuksestaan noin 25 metristä, mutta peliväline kilahti ylärimaan 54. minuutilla. Ottelun ainokainen nähtiin 69. minuutilla. Valkovenäläiset pelasivat tilanteen keskeltä oikealle boksiin, josta Evgeniy Kozel laukoi sen voimalla taka-alakulmaan.

- Tunnelma olisi aika paljon parempi, jos olisimme tehneet maalin. Olen pelissämme tyytyväinen aika moneenkin asiaan, eikä Valko-Venäjä ole huono joukkue, päävalmentaja Erkka V. Lehtola kommentoi Palloliiton sivuilla.

- Meillä oli mielestäni oikeanlainen ote peliin ja olimme pallon kanssa melko rohkeita. Yksi tavoitteistamme oli saada pallonhallintajaksoja ja saimmekin niitä. Toisin kuin Liettuaa vastaan, saimme nyt ihan kunnon laadukkaita maalipaikkoja. Meidän pitää vain pystyä olemaan taitavampia ja ovelampia vastustajan maalin edessä, jotta pystymme saamaan enemmän paikkoja ja viimeistelemään paremmin.

Lehtola nosti vielä erikseen Tolosen suorituksen esille päivän ottelusta. Kamppailussa nähtiin myös maajoukkuedebyytti, kun loukkaantuneen Noah Nurmen tilalle kutsuttu Taneli Hämäläinen pelasi ensimmäiset minuuttinsa Suomi-paidassa.

- Maximo pelaa tällä hetkellä hyvää futista. Hänellä on hyvä energia päällä ja hän tekee paljon töitä joukkueen eteen. Vain maalit puuttuvat ja ne tulevat kyllä vielä. Lisäksi Oskari Sallinen pelasi tänään keskikentällä hyvin ja Otto Ollikainen nosti tasoaan laitapakkina Belgia-pelistä.

- En halua tappio-ottelusta väkisin kaivaa jotain hyvää, mutta tässä oli sitä kuitenkin. Moni asia oli hyvällä mallilla. Kaikki tekemisemme tähtää siihen, että olemme parempia maaliskuun EM-jatkokarsinnoissa.

Suomi pelaa vielä kaksi sijoitusottelua. Ensimmäinen on edessä perjantaina, kun vastaan asettuu Venäjä klo 11 Suomen aikaa.

Valko-Venäjä-Suomi 1-0 (0-0)
69. 1-0 Evgeniy Kozel

Suomen kokoonpano:
1 Viljami Sinisalo (C)
3 Saku Heiskanen ->> 57. 13 Joona Viskari
5 Benjamin Hiekkanen
6 Oskari Sallinen
9 Terry Ablade
10 Maximo Tolonen
11 Pyry Hannola ->> 63. 21 Taneli Hämäläinen
15 Otto Ollikainen ->> 63. 8 Joel Karlström 
16 Joel Laitinen ->> 75. 4 Patrik Raitanen
19 Arlind Sejdiu ->> 57. 17 Elias Mastokangas
20 Matias Rale ->> 75. 14 Sami Sipola

Vaihdossa:
12 Julius Schmid
Ei kokoonpanossa:
2 Noah Nurmi
7 Kevin Larsson
18 Albin Sahiti

Lähde: www.palloliitto.fi