U16-pojille niukka tappio Saksaa vastaan

09.10.2019

Suomen U16-poikien maajoukkue hävisi Saksalle tuplamaaottelun avausosassa Lohjalla lukemin 1-2.

Saksa loi alussa painetta Suomen päähän, mutta Suomi osoitti oman vaarallisuutensa 13. minuutilla. Jimi Tauriainen teki röyhkeän nousun oikealta ja Saksan maalivahti sai vain vaivoin näppinsä väliin. Onni Viljamaa ehti ensimmäisenä irtopalloon ja siirsi Suomen johtoon.

Viljamaalla oli kymmenen minuuttia myöhemmin huippupaikka tuplata Suomen johto, mutta laukaus viuhui niukasti ohi tolpan.

Saksa tasoitti ottelun reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Justin Janitzek antoi vasemmalta laidalta nappikeskityksen ja Umut Tohumcu puski pallon vastustamattomasti alakulmaan.

Heti toisen puoliajan alussa Suomella oli huippupaikka siirtyä uudelleen johtoon, mutta tuossa vaiheessa tolppa pelasti Saksan.

Jesse Kilon näppärät harhautukset ja kova veto olivat tuottaa tulosta tunnin kohdalla. Saksan maalivahti oli kuitenkin tarkkana ja torjui kudin kulmapotkuksi. Toisessa päässä Aki Peltokorpi sai hetkeä myöhemmin venyä näyttävään jalkatorjuntaan.

Saksa ratkaisi ottelun 12 minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Giancarlo Lore teki vieraiden voittomaalin.

- Tämä oli meiltä ryhdikäs esitys, mutta ainahan sitä toivoo tulosta pelistä, maajoukkuevalmentaja Erkka V. Lehtola tuumi.

Lehtola muistutti, että vastassa oli todella laadukas joukkue.

- Saksaa vastaan kun pysyy pelissä mukana loppuun asti, niin on siinä asioita tehty hyvin, Lehtola sanoi.

Suomella oli ottelussa tukku hyviä maalipaikkoja. Toki niitä oli Saksallakin.

- Moni meidän pelaajistamme pystyi näyttämään parastaan kovaa vastustajaa vastaan, Lehtola painotti.

Oman kiitoksensa Lehtola antoi Lohjan yleisölle.

- Pystyimme antamaan yleisölle hyvän fiiliksen ja se myös näkyi erinomaisena kannustuksena, Lehtola sanoi.

Suomi ja Saksa kohtaavat uudelleen lauantaina Hangossa. Ottelu alkaa kello 14.

Suomi-Saksa 1-2 (1-1)
13. min 1-0 Onni Viljamaa
32. min 1-1 Umut Tohumcu
78. min 1-2 Giancarlo Lore